„Didžioji dauguma Europos federacijų balsuos už princą Alį“, – M.Platini pareiškė spaudos konferencijoje Ciuriche praėjus dienai po to, kai JAV prašymu dėl kaltinimų korupcija buvo suimti keli aukšto rango FIFA pareigūnai.

Pasak M. Platini, ketvirtadienį vykusiame neeiliniame FIFA susitikime jis pasiūlė S. Blatteriui atsistatydinti dėl visą pasaulinę organizaciją sukrėtusio skandalo.

„Aš pasakiau, prašau Jūsų pasitraukti, FIFA įvaizdis – siaubingas. Jis atsakė negalįs taip staiga viską palikti“, – nurodė M. Platini.

„Sakau tai liūdėdamas ir su ašaromis akyse, bet buvo jau per daug skandalų, FIFA neverta, kad su ja taip būtų elgiamasi“, – pridūrė jis.

Alio bin Al Husseino kandidatūrą remia ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

„FA (Anglijos futbolo asociacija) ir mes esame aiškiai už Princo Alį kandidatūrą“, – sakė žurnalistams Londone premjero atstovas.

„Jis (Cameronas) mano, kad dabar yra labai, diplomatiškai sakant, labai labai stiprus reikalas lyderiui pakeisti“, – pridūrė jis.

Rinkimai į FIFA vadovo postą, į kurį, tikėtasi, penktajai kadencijai bus perrinktas S. Blatteris, numatyti penktadienį, tačiau esama raginimų juos atidėti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)