9 min. lietuvius į priekį išvedė Justas Gulbinas. Dar po 9 minučių žiūrovus iš savo vietų pakėlė po keitimo aikštėje pasirodęs Ramūnas Radavičius. Buvęs nacionalinės lauko futbolo rinktinės gynėjas puikiu tolimu smūgiu kaire koja pasiuntė kamuolį į viršutinį Andoros vartų kampą.

Bet jau pačioje antro kėlinio pradžioje trenerio Kęstučio Rudžionio auklėtinių reikalus komplikavo Davido Ferrizo įvartis.


Įtampa truko neilgai: 26 min. realizuoti baudos smūgio stojęs komandos kapitonas Arsenijus Buinickis gudriu perdavimu surado Justiną Zagurską, kuris nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

30 min. Lukas Sendžikas smūgiu iš savo aikštės pusės dar sykį nubaudė vartininką papildomu aikštės žaidėju dažnai keisdavusią Andorą – 4:1. O tašką iki rungtynių pabaigos likus vos 7 sek. padėjo A. Buinickis.

„Visą antrą kėlinį tik gintis buvo labai sunku – taip dar niekad neteko“, – po rungtynių prisipažino gražiausio įvarčio autorius R. Radavičius.

Tuo metu K. Rudžionis džiaugėsi nepagailėjęs laiko nuodugniai Andoros žaidimo analizei ir standartinių padėčių derinių kūrybai.

„Atidžiai ruošėmės rungtynėms su Andora, žinojome, kad atsilikdami jie dažnai pakeičia vartininką aikštės žaidėju, todėl buvome pasirengę tokiam futbolui. Susikurti pranašumą padėjo namų darbai – pirmi du įvarčiai krito po standartinių padėčių. Treniruotėse nudirbtas darbas davė vaisių“, – sakė treneris.

Specialistas suintrigavo, jog visų savo kortų, kaip „įžaisti“ kamuolį standartinėse situacijose, lietuviai dar neatskleidė ir pasiliko siurprizų sekmadienio varžovams prancūzams.

„Ne visus derinius šiandien išnaudojome, tad skubiai naujų nereikės kurti. Dar turime neišnaudotų galimybių. Aišku, su prancūzais bus labai sunku. Reikės ne tik protingai ir pasiaukojančiai gintis – reikės ir sėkmės“, – prognozavo K. Rudžionis.

Lietuva 5 – 1 Andora
9' [1 – 0] Justas Gulbinas
18' [2 – 0] Ramūnas Radavičius
21' [2 – 1] Davidas Ferrizas
26' [3 – 1] Justinas Zagurskas
30' [4 – 1] Lukas Sendžikas
40' [5 – 1] Arsenijus Buinickis

Šeštadienį „Siemens“ arenoje susitiks Andora ir grupės favorite laikoma Prancūzija, sekmadienį varžybos baigsis lietuvių ir prancūzų akistata.

Į antrą atrankos etapą, vyksiantį balandį, žengs tik grupės nugalėtojai.

Primename, kad Lietuva siekia teisės surengti 2020 metų pasaulio čempionatą. FIFA jo šeimininkus turi paskelbti gegužę.

Lietuvos rinktinė dar niekuomet nedalyvavo Europos ar pasaulio pirmenybių finaliniuose etapuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)