Tokiomis prognozėmis futbolo specialistas pasidalino su Slovakijos žiniasklaida.

C. Laszlo Lietuvos rinktinei vadovavo 2014 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos kovose. Jo vadovaujami mūsiškiai su slovakais 2012-ųjų rugsėjo 7-ąją Vilniuje ir 2013 m. kovo 22-ąją Slovakijoje išsiskyrė taikiai 1:1.

Kalnų su mūsų Lietuvos rinktine nenuvertęs vengras pasidalino mintimis apie to pasaulio futbolo čempionato atrankos ciklo rezultatus ir palygino jo vadovaujamą bei dabartinę Edgaro Jankausko rinktinę.
Turiu būti sąžiningas ir atviras. Aš manau, kad Lietuva penktadienį neturi galimybių sėkmingai sužaisti. Slovakija laimės 3:0.
Csaba Laszlo
C. Laszlo išskyrė du Lietuvos futbolininkus, kurie gali daugiausiai pridaryti rūpesčių slovakams: tai Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas.

Kalbėdamas apie Slovakijos rinktinę, strategas mano, kad dabartinė nacionalinė slovakų komanda yra kur kas stipresnė, nei ta 2012-2013-ųjų rinktinė, su kuria lietuviai išsiskyrė lygiosiomis.

„Šiuo metu po Europos futbolo čempionato Slovakija šiek tiek buksuoja, tačiau bet kokiu atveju tai labai gera komanda. Jos gretose yra individualiai stiprių žaidėjų, galinčių kurti žaidimą ir pavojingai atakuoti. Tad pergalė prieš Škotiją 3:0 tikrai nebuvo atsitiktinumas“, – Sport.sk teigė futbolo specialistas.

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės galimybes, strategas atkreipė dėmesį į, pasak jo, didžiausią mūsiškų bėdą – tai pajėgių žaidėjų, atstovaujančių stiprioms Europos lygoms, trūkumą.

„Manau, šiuo metu Lietuvos rinktinės meistriškumas yra žemesnis už Europos vidutinių rinktinių. Yra gerai, kad sudėtyje netrūksta jaunų žaidėjų, tačiau minusas tas, kad trūksta aukšto meistriškumo patirties turinčių ir nuolat žaidžiančių futbolininkų“, – kalbėjo 52-ejų C. Laszlo.

„Turiu būti sąžiningas ir atviras. Aš manau, kad Lietuva penktadienį neturi galimybių sėkmingai sužaisti. Slovakija laimės 3:0“, – pokalbio su žurnalistu pabaigoje C. Laszlo drąsiai pateikė savo prognozę.

LFF ir vengro C. Laszlo keliai išsiskyrė 2013 metų rugsėjo pradžioje. Atrankos ciklą Lietuvos ekipa baigė vadovaujama Igorio Pankratjevo. Sprendimas dėl permainų trenerių štabe priimtas nesutapus požiūriams į dvejų metų rinktinės rezultatus.

Vengrų tautybės C. Laszlo Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu dirbo nuo 2012-ų metų sausio. Per šešiolika oficialių bei kontrolinių rungtynių trenerio vadovaujama Lietuvos ekipa iškovojo vos dvi pergales, keturis kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė dešimt nesėkmių.

2014 m. pasaulio čempionato atrankos G grupėje lietuviai per aštuonerias rungtynes surinko aštuonis taškus ir užėmė ketvirtą vietą.

2018 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos F grupės rungtynės tarp Slovakijos ir Lietuvos prasidės penktadienį 21:45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)