Europos pirmenybių antroje atrankos grupėje Lietuvos U-21 rinktinės varžovėmis dar yra Italijos, Airijos ir Andoros komandos. Atrankos ciklą lietuviai pradėjo nesėkme (0:1) Andoroje, tad artėjantys mačai - galimybė atsitiesti.

Artėjančiose rungtynėse lietuviams negalės padėti diskvalifikuoti Donatas Kazlauskas ir Gratas Sirgėdas. Į nacionalinę vyrų rinktinę pakviesti Vykintas Slivka, Lukas Spalvis ir Deimantas Petravičius, tad U-21 rinktinės treneriams teks spręsti, kuo kompensuoti šias netektis.

Komandą mačams trumpoje treniruočių stovykloje Kaune ruošė naujas trenerių štabas su Antanu Vingiliu priešakyje. Jis vyriausiojo trenerio pozicijoje pakeitė pasitraukusį Arminą Narbekovą.

„Iššūkiai laukia sudėtingi. Išvyka į Slovėniją ir Serbiją - bene viena sudėtingiausių šiame atrankos cikle. Galime tik prižadėti, jog atiduosime visas jėgas, o kaip pavyks - pamatysime“, - LFF.lt sakė naujas rinktinės treneris A. Vingilis.

U-21 rinktinės treneris Slovėnijoje ir Serbijoje versis „SMSCredit.lt A lygos“ kovų užgrūdintais futbolininkais. Po keturis savo žaidėjus delegavo Klaipėdos „Atlanto“ ir Utenos „Utenio“ klubai. Rinktinėje taip pat trys Kauno „Stumbro“ ir po du Vilniaus „Žalgirio“, „Trakų“ ir Kauno „Spyrio“ atstovai. Vienintelis Sigitas Urbys žaidžia LFF pirmoje lygoje.

Po pertraukos į rinktinę sugrįžtantis gynėjas Edgaras Žarskis dega noru įrodyti, jog Lietuvos rinktinė gali kovoti išvykoje su aiškiais favoritais.

„Malonu būti vėl pakviestam bei visada atstovauti savo šaliai. Savo klube esu įgijęs trenerių pasitikėjimą ir esu patenkintas savo sportine forma. Rinktinėje bandysime įrodyti, jog nesame silpnesni nei už slovėnus, nei už serbus. Be kovos tikrai nepasiduosime“, - kalbėjo "Atlanto" ekipos futbolininkas.

Rinktinės gretose bus ir du užsienyje rungtyniaujantys bei neseniai klubus pakeitę futbolininkai. Vartininkas Tomas Švedkauskas, kurį „Roma“ klubas paskolino „Ascoli Picchio“ komandai ir puolėjas Simonas Stankevičius„Leicester City“ ekipos, šiuo metu išnuomotas Anglijos „League One“ klubui „Oldham Athletic“.

Pastarasis teigė, jog į rinktinę atvyko puikios nuotaikos, nes pavyko pakeisti klubą, kuriame tikisi gauti daugiau žaidimo praktikos.

„Esu visiškai pasiruošęs. Kalbant apie rinktinę, tai visi žaidėjai pažįstami dar nuo Nacionalinės futbolo akademijos laikų. Manau, jog tai duos naudos rinktinei. Motyvacijos nestinga, nes rungtyniausime prieš stiprius varžovus jų tvirtovėse. Šios rungtynės bus puikus šansas visiem įrodyti ką mes sugebame“, - ryžtingai nusiteikęs kalbėjo U-21 rinktinės puolėjas.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Tomas Švedkauskas („Ascoli Picchio“, Italija);
Deividas Mikelionis (Kauno „Spyris");

Gynėjai:

Justinas Januševskis („Trakai“);
Julius Aleksandravičius (Utenos „Utenis“);
Lukas Artimavičius („Utenis“);
Aurimas Tručinskas („Utenis“);
Sigitas Urbys (Gargždų „Banga“);
Lukas Čerkauskas (Kauno „Stumbras“);
Edgaras Žarskis (Klaipėdos „Atlantas“);
Aldas Korsakas (Vilniaus „Žalgiris“);

Saugai:

Rolandas Baravykas („Atlantas“);
Donatas Šėgžda („Trakai“);
Danielis Romanovskis („Žalgiris“);
Erikas Skripkinas („Stumbras“);
Klaudijus Upstas („Stumbras“);
Tomas Dombrauskis („Utenis“);
Skirmantas Rakauskas („Atlantas“);
Gerardas Žukauskas („Atlantas“);

Puolėjai:

Simonas Stankevičius („Oldham Athletic“, Anglija);
Rokas Krušnauskas (Kauno „Spyris“).

Antros atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Slovėnija 1 1 0 0 4:0 3
2. Airija 1 1 0 0 1:0 3
3. Andora 3 1 0 2 1:5 3
4. Lietuva 1 0 0 1 0:1 0
5. Italija 0 0 0 0 0:0 0
6. Serbija 0 0 0 0 0:0 0

Iš viso 2017 metų Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankoje devyniose grupėse žais 52 rinktinės. Į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus kovojame dėl septynių kelialapių į finalinį etapą

Lenkijoje, pateks visų devynių grupių nugalėtojos bei penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios

komandos.