„Seminaro metu labai daug dėmesio skyrėme praeito sezono įvairių Lietuvos pirmenybių rungtynių analizei. Labai džiugu, jog tarp teisėjų atsiranda bendras supratimas ir visi nori dirbti ir siekti vieno tikslo”, - LFF.lt kalbėjo LFTA prezidentas Jonas Braga.

Vasario 4 dieną Kaune vyko ir Baltijos šalių teisėjų seminaras. Toks seminaras Lietuvoje buvo surengtas pirmą kartą, nes tol jis būdavo organizuojamas Latvijoje arba Estijoje. Šiemet jame dalyvavo geriausi Lietuvos ir Latvijos arbitrai, o seminarą vedė Baltijos šalių teisėjų mentorius Alanas Snoddy iš Šiaurės Airijos.

Kaip ir ankstesniais metais, A lygos teisėjai ir jų asistentai vyks į stovyklą Turkijoje, kur pratęs savo pasiruošimą artėjančiam Lietuvos futbolo sezonui. Vasario 23 – kovo 4 dienomis teisėjai vadovaus draugiškoms rungtynėms ir analizuos savo darbą.

„Jau šeštus metus iš eilės važiuojame į Turkiją pasiruošti A lygos čempionatui bei kitoms varžyboms. Manome, kad Turkijoje tai daryti geriausia, nes čia puikios oro sąlygos ir vyksta daug tarptautinių draugiškų rungtynių tarp stovyklaujančių užsienio klubų“, - sakė J. Braga.

Pasiruošimą sezonui teisėjai baigs „Palangos Juzės“ turnyre kovo 5-10 dienomis, kur vyks B lygio (teisėjų pretenduojančių į I lygą) seminaras.

„Įprastai mes pasiruošimą sezonui baigiame A lygos seminaru ir stovykla Turkijoje, tačiau šiemet baigsime savo pasiruošimą B lygio seminaru Palangoje”, - pastebėjo LFTA prezidentas.

Šiemet LFF A lygos sezono startas numatytas kovo 10–11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)