Kaune į Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnaziją antradienio ryte skubėjo ne tik moksleiviai ir jų artimieji, bet ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės nariai – Lukas Spalvis, Vykintas Slivka ir Deimantas Petravičius. Čia jie atlydėjo netoliese įsikūrusius Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinius.

Futbolininkai pripažino, jog rugsėjo pirmosios šventė jiems atgaivino prisiminimus. Deimantas Petravičius, kuris rytoj švęs 20-ąjį gimtadienį, šioje mokymo įstaigoje praleido ketverius metus. Kurį laiką čia teko mokytis ir Lukui Spalviui.

Žaidėjai džiaugėsi, jog jauniesiems Nacionalinės futbolo akademijos talentams sudarytos puikios sąlygos derinti futbolą ir mokslus ir linkėjo būsimiesiems futbolininkams sėkmės tiek aikštėje, tiek siekiant išsilavinimo.

Tuo metu keli vyresni rinktinės nariai su rugsėjo 1-ąją sveikino savo atžalas. Įsimintiniausios akimirkos laukė Česnauskių ir Mikoliūnų šeimose. Deividas Česnauskis ir Saulius Mikoliūnas į pirmosios klasės mokyklos suolus išlydėjo septynerių metų sūnus Deividą ir Kajų.