Svetingumą lenkai demonstravo ir prieš dvejus metus Gdanske vykusiose kontrolinėse rungtynėse Tačiau tik vieną kėlinį – Lietuvos komanda iki pertraukos pirmavo po Luko Spalvio įvarčio. Antrame kėlinyje lenkai rezultatą išlygino, o pergalę jiems lėmė Roberto Lewandowskio realizuotas 11 metrų baudinys.

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas artėjančios dvikovos išvakarėse akcentavo, kad tai bus rimčiausias jo auklėtinių testas iš trijų šios vasaros rungtynių.

„Kuo stipresnis varžovas, tuo daugiau naudos duoda rungtynės. Galvojame pirmiausia apie savo žaidimą. Mano tikslas, niekas nejaustų baimės. Tai bus puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas: ar mūsų žaidimo principai veikia, ar užduotys ir namų darbai, kurie išėjo rungtynėse su Latvija – išskyrus baigiamąją fazę – funkcionuoja šiandien“, – teigė E. Jankauskas.

Šį kartą lietuviai ir lenkai susitiks likus vos šešioms dienoms iki Europos čempionato pirmųjų rungtynių su Šiaurės Airija. Pasak lietuvių kapitono, Balstogės „Jagiellonia“ klubui atstovaujančio saugo Fiodoro Černycho, varžovai dėl to neturėtų pernelyg taupyti jėgų.

„Visi norės parodyti treneriui, kas vertas žaisti Europos čempionate startiniame vienuoliktuke. Manau, kad jie žais stipriausios sudėties, – sakė F. Černychas. – Lenkų kelis žaidėjus pažįstu, nes rungtyniaujame vienoje lygoje, bet draugiškų santykių nepalaikome.“

Rungtynės įvyks Krokuvos miesto Henrykui Reymano vardo stadione. Jis rekonstruotas 2011 metais už 100 milijonų eurų ir talpina 33 tūkst. žiūrovų. Pasak „Ekstraklasa“ pirmenybes gerai pažįstančio „Podbeskidzie“ komandos vartininko Emilijaus Zubo, stadionas turėtų būti visiškai užpildytas.

„Kiekvienas Lenkijos pilietis žino kiekvieną žaidėją ir atpažįsta gatvėje. Rinktinė jam reiškia daug, – kalbėjo E. Zubas – Man asmeniškai daug geriau žaisti, kai pilnas stadionas, kai žiūrovai švilpia, palaiko savo komandą, skanduoja.“

Šis lietuvių ir lenkų susitikimas bus jau vienuoliktasis. Lietuviai laimėjo dvejas rungtynes, tris kartus jos baigėsi lygiosiomis, o penkis kartus nugalėjo Lenkija.