Klaipėdos „Atlantas“ – „Trakai“. Spalio 30 dieną 17.30 val. Klaipėdos centrinis stadionas. Iki šiol čempionate – 0:0, 0:2, 0:3.

Sėkmė namuose „Atlantui“ leistų pavyti „Senosios sostinės riterius“ surinktais taškais, aplenkti juos turnyro lentelėje ir po labai ilgos pertraukos pakilti į pirmą čempionato trejetą. Optimizmo uostamiesčio komandai turėtų teikti ir tai, kad „Trakams“ teks verstis be nuobaudas atliekančių Jurijaus Kendyšo ir Dariaus Miceikos, o „Atlante“ į rikiuotę grįžta prieš tai kortelių irgi prisirinkęs Tadas Eliošius.

Klaipėdiečiams kitą savaitę reikės žaisti LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje, bet visiškai aišku, kad po triuškinamos pergalės pirmoje dvikovoje prieš „Klaipėdos granitą“ šios sezono atkarpos prioritetas Konstantino Sarsanijos treniruojamai komandai bus rungtynės su „Trakais“.

Kita vertus, „Atlantas“ prieš Trakų atstovus šiemet ne tik nelaimėjo, bet ir per trejas rungtynes jiems neįmušė.

„Žinoma, mes kontroliuojame situaciją: jei laimėsime likusias ketverias rungtynes, medalių iš mūsų niekas neatims“, - yra teisus rrakiškių treneris Edgaras Jankauskas.

Klaipėdoje bus karšta. Nepraleiskite šio reginio.

„Klaipėdos granitas“ – „Šiauliai“. Spalio 31 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Iki šiol čempionate – 0:1, 3:0, 2:1.

Iš esmės galima šias rungtynes vadinti kova dėl septintos vietos galutinėje 2014-ų A lygos turnyro lentelėje. Jei šiauliečiai iškovotų pergalę, jų pranašumas prieš klaipėdiečius pasiektų penkis taškus, ir uostamiesčio komandai iki sezono finišo taptų sunku pakeisti šį turnyrinį balansą.

Šiauliai“ laimėjo dukart iš eilės, bet ir „Klaipėdos granitas“ praėjusiame ture išbrido iš nesėkmių ruožo – įveikė Alytaus „Dainavą“. Uostamiesčio komandos treneris Robertas Poškus saviškius bando motyvuoti taip: žaiskite ir bandykite laimėti, jei norite būti kam nors reikalingi kitą sezoną.

Ir vieni, ir kiti į aikštę eis drausminių bausmių praretintomis gretomis. Klaipėdiečiams dėl kortelių nepadės gynėjas Aivaras Meškinis, šiauliečiams – saugas Mindaugas Strauka. Tačiau bent pajūrio komandai panašūs sunkumai jų senokai yra įprasta praktika – „Klaipėdos granitas“ ne pirmą turą ant suolo turi vos keturis atsarginius futbolininkus.

Alytaus „Dainava“Gargždų „Banga“. Spalio 31 dieną 19 val. Alytus, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 0:6, 2:0, 1:3.

Autsaiderių dvikova, kurioje sunku rasti motyvacijos vieniems ar kitiems. „Bangai“ pergalė galbūt paliktų vilties pakilti iš devintos turnyro lentelės pozicijos, bet, realiai vertinant situaciją, kažin ar gargždiškiai yra konkurencingi varžovai „Šiauliams“ ir „Klaipėdos granitui“. Juolab A lygoje jie pralaimėjo jau septynis kartus iš eilės.

„Banga“ po ilgesnės pertraukos žais be drausmės nuobaudų ir galbūt turės kiek didesnį nei įprastą dviejų ar trijų futbolininkų rezervą. „Dainava“ versis be rezultatyviausio savo žaidėjo Kęstučio Balčiūno, per LFF taurės turnyro dvikovą su Kazlų Rūdos „Šilu“ dėl ilgo liežuvio „išsirūpinusio“ net trejų rungtynių priverstinį poilsį.

Atsakomasis LFF taurės turnyro ketvirtfinalis irgi gali atsiliepti alytiškių požiūriui į akistatą su „Banga“. Taurė tampa neabejotinu šio rudens „Dainavos“ prioritetu.

Pakruojo „Kruoja“Vilniaus „Žalgiris“. Lapkričio 2 dieną 12 val. Pakruojis, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 0:2, 0:0, 0:1.

Galima spėti, kad susitikimo laikas ir vieta parankūs „Kruojai“. „Žalgiris“ švenčia ką tik iškovotą titulą. Rungtynės – vidurdienį, o vilniečiams tai reiškia ankstyvą kelionę į Šiaurės Rytų Lietuvą. Sunkoka ir klampoka šiuo metų laiku aikštė irgi nebus čempionų koziris.

Bet „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Juolab kad tikėtina, jog į aikštę keliaus daug futbolo išalkusių Vilniaus komandos žaidėjų – lyderiai, matyt, bus patausoti sunkioms ir svarbioms LFF taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynėms Marijampolėje su „Sūduva“. Jau dabar aišku tik tiek, kad nerungtyniaus Andro Švrljuga – kroatas Pakruojyje į aikštę nežengs dėl kortelių.

„Kruoja“ šiemet dar nepajėgė pasiųsti kamuolio į žalių ir baltų vartus. Bet šįsyk motyvacija laimėti bus išskirtinė – palankiai susiklosčius kitoms aplinkybėms, Pakruojo komandos persvara prieš „Trakus“, „Atlantą“ ir „Sūduvą“ gali padidėti iki aštuonių taškų likus sužaisti vos tris turus.

Panevėžio „Ekranas“Marijampolės „Sūduva“. Lapkričio 2 dieną 18 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Iki šiol čempionate – 2:2, 0:2, 0:0.

Teoriškai tai – lygos turnyro lentelės kaimynų akistata: „Sūduva“ užima penktą, „Ekranas“ – šeštą vietą. Bet ir devynių taškų takoskyra, ir sezono ambicijos – skirtingos. Marijampolės komanda kovoja dėl medalių, „Ekranas“ apie panašaus masto tikslus seniai nebekalba.

Panevėžiečiai ir šiemet nėra patogus varžovas „Sūduvai“. Suvalkijos komanda prieš „Ekraną“ laimėjo tik vienerias rungtynes iš trejų. Bet kažin ar lygoje galėtume rasti bent vieną klubą, kuriam jauna ir įvairių sukrėtimų purtoma Panevėžio komanda būtų lengvai įveikiamas grobis.

Nei Panevėžyje, nei LFF taurės turnyro mūšyje su „Žalgiriu“ nežais diskvalifikuotas „Sūduvos“ saugas Marius Šoblinskas. Jėgas marijampoliečiams tenka skirstyti dviem frontams. Bet trauktis jiems nėra kur, todėl į Panevėžį treneris Audrius Ramonas su savo armija važiuos laimėti.