Snaiperis. Dukart į Alytaus „Dainavos“ vartus įmušęs „Šiaulių“ kroatas Niko Tokičius tapo vienvaldžiu A lygos snaiperių sąrašo lyderiu – kamuolį į varžovų vartus šį sezoną jis siuntė jau 12 kartų.

Pateisino. „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas, kurio dispozicijoje traumas patyrus Krisčiui Andreou bei Adi, o Edvinui Baniuliui išvykus į peržiūrą Romos „Lazio“ klube, beveik neliko puolėjų, atakos smaigalyje išbandė Liną Pilibaitį. Jau anksčiau epizodiškai mėgintas eksperimentas pasiteisino su kaupu – L. Pilibaitis įmušė dukart.

Žudikas. „Žalgirio“ lenkas Jakubas Wilkas vėl pasiuntė kamuolį į „Atlanto“ vartus. Komandos šį sezoną tarpusavyje žaidė trečią kartą, o J. Wilkas tampa tikru klaipėdiečių vartininkų siaubu – jis po sykį pasižymėjo visus tris kartus.

Spragos. Vilniuje „Atlantui“ trūko ne tik į peržiūrą Prancūzijos „St. Etienne“ ekipą išvykusių vartininko Edvino Gertmono, saugo Dovydo Virkšo ir puolėjo Roko Krušnausko, bet ir trenerio Konstantino Sarsanijos. Strategas nespėjo prieš rungtynes grįžti į Lietuvą iš Maskvos.

Sausra. Prieš tai septynias pergales iš eilės iškovoję „Trakai“ neįmušė antrą kartą iš eilės. „Nesame jokioje duobėje. Sunkiai dirbame, o rezultatą pamatysite netrukus“, – lyg kirviu nukirto Senosios sostinės „riterių“ puolėjas Dmitrijus Koubas.

Optimizmas. „Jei taip ir toliau žaisime, kilsime aukštyn“, – pažadėjo „Sūduvos“ treneris Darius Gvildys po to, kai Marijampolės komanda dominavo rungtyniaudama su „Trakais“, bet savo progomis nepasinaudojo. Pagrindo pozityvui yra – per pastarąsias 11 rungtynių A lygoje „Sūduva“ pralaimėjo tik sykį – namuose Pakruojo „Kruojai“.

Užraktas. Marijampolės komanda nepraleido įvarčio ketvirtose rungtynėse iš eilės. Nors dviejose iš tų keturių dvikovų „Sūduvai“ laimėti nepavyko, fakto nepaneigsi – geležinė savų vartų uždanga atrodo nepramušama.

Baisūs. „Kruoja“ irgi pasinaudojo turnyro lentelės kaimynų lygiosiomis Marijampolėje bei pakilo į pirmą trejetą. Pakruojo futbolininkai šįkart nepagailėjo „Klaipėdos granito“ – rungtynės uostamiestyje baigėsi 5:1. Per trejas po vasaros atostogų laimėtas rungtynes „Kruoja“ įmušė jau 13 įvarčių.

Sūpuoklės. Triuškinamas pralaimėjimas „Atlantui“, pergalė prieš Panevėžio „Ekraną“ ir tuoj po to – „Kruojos“ egzekucija. Tokiu ritmu po A lygos atostogų gyvena „Klaipėdos granitas“.

Pagaliau. Įvartis, kurį į Gargždų „Bangos“ vartus įmušė „Ekrano“ puolėjas Edvardas Tamulevičius, buvo pirmas šio sezono komandų tarpusavio rungtynėse. Tikslaus smūgio teko laukti 4 valandas ir 20 minučių, bet šįsyk po dvejų „sausų“ lygiųjų panevėžiečiai laimėjo 1:0.

Naujokai. Pergalę „Ekranui“ padėjo iškovoti nauji legionieriai – brazilai Mandinho ir Elderis bei vartininkas iš Australijos Evanas Alexandrowas Ridley. „Laimėjome, vadinasi, jie žaidė gerai“, – reziumavo Panevėžio komandos treneris Valdas Dambrauskas.

Žingsnis. Pralaimėjimų liūne klimpstanti „Banga“ prieš rungtynes su „Ekranu“ sulaukė dar ir smūgio iš užribio. Lietuvos futbolo federacija dėl manipuliacijų rungtynių rezultatais ilgam diskvalifikavo Gargždų klubo viceprezidentą Dmitrijų Baidą bei vartininką Soslanbeką Aršijevą. Klubas reagavo žaibiškai – savo interneto svetainėje viešai atsiprašė fanų už tai, kad prieš sezoną netinkamai pasirinko investuotojus iš užsienio.

Netikėtai. „Rezultatas – melas. Jie triskart smūgiavo ir įmušė keturis įvarčius. Jei norite žinoti mano nuomonę, šiandien žaidė viena komanda – mes“, – originaliai į pralaimėjimą 1:4 „Šiauliams“ reagavo „Dainavos“ treneris Marco Ragini. Adekvačiau situaciją įvertino dzūkų komandos puolėjas Kęstutis Balčiūnas. Į klausimą, ar tiki, kad vis dar įmanoma pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos, jis atsakė lakoniškai: „Ne“.