Felipe Gomesas (Pakruojo „Kruoja“). Pirmas blynas tikrai neprisvilo – debiutuodamas brazilas ne kartą gelbėjo komandą rungtynėse su „Trakais“. Aikštėje vyko permaininga kova ir sėkmės svarstyklės galėjo pakrypti į bet kurią pusę vienai ar kitai aplinkybei susiklosčius šiek tiek kitaip, bet vartininkas buvo vienas tų, kurie pasistengė, kad šalies vicečempionai namo į Aukštaitiją išsivežtų tašką. Tadas Simaitis rungtynėse su „Žalgiriu“ galbūt žaidė ne mažiau efektingai, bet jo herojiški žygiai „Klaipėdos granitui“ taškų nepelnė.

Marko Živkovičius (Marijampolės „Sūduva“). Dar vienos labai geros serbo rungtynės. 2:0 laimėtoje dvikovoje su Kauno „Stumbru“ dešiniame krašte M. Živkovičius kartu su saugu Valentinu Baranovskiu sukėlė ne vieną viesulą, o gindamiesi „Sūduvos“ futbolininkai varžovams pernelyg daug galimybių kažką nuveikti nepaliko.

Maximiliano Ugge („Sūduva“). Kaip įprasta, ramus ir patikimas, labai retai klystantis poziciškai ir laimintis daugumą dvikovų, kuriose jam tenka dalyvauti. Galima sakyti, kad Artūras Rimkevičius šįkart išnyko „Sūduvos“ italo šešėlyje – „Stumbro“ įvarčių mašina turėjo vos vieną progą įmušti, bet ir ja antro kėlinio pradžioje nepasinaudojo.

Semiras Kerla (Vilniaus „Žalgiris“). Čempionai ir toliau sugeba laikyti varžovus kuo toliau nuo savo vartų ir kuo dažniau – be kamuolio, todėl vilniečių vidurio gynėjams bene svarbiausias rūpestis yra neprarasti dėmesio koncentracijos. Bosnis S. Kerla su šia užduotimi nesunkiai susidoroja, o laimėtose rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ jis buvo matomas ir „Žalgirio“ standartinėse situacijose.

Ramūnas Radavičius („Šiauliai“). Šiauliečiai pralaimėjo antrą kartą iš eilės, bet patyręs kairysis gynėjas turbūt yra vienas paskutiniųjų, kuriuos dėl to būtų galima kaltinti. Veteranas aktyviai dalyvavo atakose, pirmame kėlinyje pavojingai smūgiavo į vartus, o po pertraukos rezultatyviai asistavo vieninteliam įvarčiui į Kauno „Spyrio“ vartus, kurį įmušė Edvinas Jasaitis.

Jurijus Kendyšas („Žalgiris“). Net ir neturėdamas greta savęs susirgusio Deivido Šembero, baltarusis per rungtynes su „Klaipėdos granitu“ viešpatavo aikštės viduryje. Ataka, kuri baigėsi pirmu žalių ir baltų įvarčiu, prasidėjo J. Kendyšo perdavimu iš aikštės gilumos, sykį saugas ir pats patikrino varžovų vartų skersinio tvirtumą. Bene vienintelis dalykas, kuriuo galėtų būti nepatenkintas futbolininkas – geltona kortelė. Antra per dvejas čempionato rungtynes.

Dmitrijus Rekišas (Kauno „Spyris“). 2011-ų Europos jaunimo čempionato bronzos laimėtojo įtaka „Spyrio“ puolamajam potencialui – vis labiau akį rėžianti. Dešinio saugo pozicijoje baltarusis šįsyk turėjo rimtą konkurentą – Klaipėdoje įvartį įmušusį ir rezultatyvų perdavimą atlikusį Jakubą Wilką iš „Žalgirio“. Bet D. Rekišo statistika Šiauliuose buvo tokia pat, o jo sėkmingai kyštelėta koja kauniečiams pergalę atnešė sekundmačiui skaičiuojant 90-ą rungtynių minutę.

Vytautas Lukša („Žalgiris“). J. Wilkas – V. Lukšai, V. Lukša – J. Wilkui. Abu šie futbolininkai ir įmušė, ir asistavo, abu įrodinėjo, kad dabar yra geros formos, sužaisdami antras solidžias rungtynes iš eilės. Laiko pritapti naujoje aplinkoje iš „Trakų“ į žalių ir baltų stovyklą persikėlusiam V. Lukšai, atrodo, neprireikė – jį jau dabar drąsiai galima vadinti vienu komandos lyderių.

Vaidotas Šilėnas („Sūduva“). Matai baudos aikštelėje Tomą Radzinevičių – pataikyk kamuoliu į jį. Vadovaudamasis šiuo principu V. Šilėnas per dvejas „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes surinko jau tris rezultatyvius perdavimus ir pirmauja šioje statistikos kategorijoje kartu su Robertu Vėževičiumi iš „Atlanto“. Kaip ir J. Kendyšas ar V. Lukša Vilniuje, buvęs „Žalgirio“ kairysis saugas Marijampolėje pritapo neįtikėtinai greitai.

Andrejus Paniukovas (Klaipėdos „Atlantas“). Vakarų fronte nieko naujo. Varžovai pradeda, A. Paniukovas laimi. Prie keturių įvarčių, pirmame ture įmuštų „Trakams“, „Atlanto“ rusas prieš Utenos „Utenį“ 2:1 laimėtose rungtynėse pridėjo dar du. Stebint iš šalies viskas atrodo labai paprasta: yra kamuolys, yra vartai. Jei kamuolys po tavo kojomis, lieka tik įmušti. Bet ši formulė paprasta tik tuo atveju, jei esi A. Paniukovas.

Tomas Radzinevičius („Sūduva“). A. Paniukovas įmušė šešis iš septynių šio sezono „Atlanto“ įvarčių, T. Radzinevičius – keturis iš penkių „Sūduvos“. Veteranas įvarčiais verčia beveik viską, ką į baudos aikštelę pasiunčia V. Šilėnas arba tai, ką dovanoja varžovai – antras įvartis į „Stumbro“ vartus krito po pasibaisėtinos kauniečių klaidos, pasiuntusios T. Radzinevičių į pasimatymą akis į akį su varžovų vartininku. Rezultatas – antras kapitono dublis, antra „Sūduvos“ pergalė iš eilės.