Tris sykius nugalėtojų gretose pasižymėjo tik antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs brazilas Eliandro (61-ą, 75-ą ir 78-ą min.), du įvarčius žalgiriečiams pelnė Darvydas Šernas (4-ą ir 41-ą min.), po vieną įmušė Linas Pilibaitis (30-ą min. iš 11 metrų baudinio) ir Algis Jankauskas (86-ą min.).

„Stumbro“ paguodos įvarčio autorius - Artūras Rimkevičius (81-ą min.).

„Žalgiris“ šventė 19-ą pergalę, surinko 58 taškus ir iki 11 taškų vėl padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančių „Trakų“. Tiesa, trakiškiai yra sužaidę rungtynėmis mažiau.

„Stumbras“ patyrė 11-ą pralaimėjimą ir su 22 taškais rikiuojasi šeštas.

Rezultatas:

„Stumbras“ 1 - 7 „Žalgiris“

4' Darvydas Šernas [0 - 1]
30' Linas Pilibaitis [0 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
41' Darvydas Šernas [0 - 3]
61' Eliandro [0 - 4]
75' Eliandro [0 - 5]
78' Eliandro [0 - 6]
81' Artūras Rimkevičius [1 - 6]
86' Algis Jankauskas [1 - 7]

„Stumbras“: Giedrius Kvedaras (46 min. A. Sikorskis), Rimvydas Sadauskas, Tomas Snapkauskas, Lukas Čerkauskas, Audrius Račkus, Mohamedas Emi Djabrailovas (71' Erikas Skripkinas), Mindaugas Grigaravičius, Ainas Bareikis
font-family:Calibri;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'> (71 min. K. Janonis), Martynas Dapkus, Artūras Rimkevičius, Klaudijus Upstas.

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Semiras Kerla, Georgas Freidgeimas, Donovanas Slijngardas, Jurijus Kendyšas (46' Eliandro), Vytautas Lukša (57' Serge'as Nyuiadzi), Paulius Janušauskas, Linas Pilibaitis, Andro Švrljuga, Darvydas Šernas (67' Algis Jankauskas), Lucas Gaucho.

Eliandro „hat-trick'u“ pažymėjo „Stumbro“ sutriuškinimą

Dar pirmame kėlinyje įmušęs tris įvarčius „Žalgiris“ neturėjo jokių problemų.

Pirmu smūgiu į vartų stačiakampį „Žalgiris“ išsiveržė į priekį. Puikią svečių ataką ramiu smūgiu užbaigė be priežiūros baudos aikštelėje paliktas D. Šernas, Vytautui Lukšai ir Andro Švrljugai gražia kombinacija sudraskius dešinį kauniečių gynybos kraštą.

Būtent atakos dešiniu flangu „Stumbrui“ kėlė daugiausiai problemų mačo pradžioje. Netrukus A. Švrljuga vėl įsiveržė į baudos aikštelę, bet jo pusiau smūgis, pusiau perdavimas adresatų nesurado. Dar po kelių minučių kroatas labai aštriai perdavė kamuolį link vartų, tačiau Lucasas Gaucho iš kelių metrų į vartus nepataikė.

„Žalgirio“ legionierius iš Brazilijos buvo labai arti įvarčio kėliniui įpusėjus. D. Šernas pritraukė prie savęs kelis varžovus ir atliko perdavimą komandos draugui, bet L. Gaucho smūgiui pažeme į tolimą vartų kampą pritrūko šiek tiek tikslumo, kamuolys prariedėjo visai šalia virpsto.

29-ą minutę Donovanas Slijngardas pademonstravo puikią kamuolio varymo techniką. Jo įspūdingas reidas baudos aikštelėje pro kelis varžovus baigėsi pražanga ir skirtu baudiniu į aikštės šeimininkų vartus, kurį šaltakraujiškai realizavo L. Pilibaitis.

Iki tol pavojingų momentų praktiškai nesukūręs „Stumbras“ privalėjo sušvelninti rezultatą 36-ą minutę. Mohamedas Djabrailovas idealiu aukštu perdavimu prieš vartus išvedė A. Rimkevičių, bet rezultatyviausias kauniečių futbolininkas kamuolį nukreipė tiesiai į Armantą Vitkauską.

Kėliniui baigiantis, „Žalgiris“ surengė dar vieną rezultatyvią ataką. Greito išpuolio metu D. Slijngardas įsiveržė į baudos aikštelę ir puikiu perdavimu atgal surado vėl be priežiūros paliktą D. Šerną, kuriam beliko susistabdyti kamuolį ir ramiai pasiųsti jį į vartų kampą.

Iškart po pertraukos Jurijų Kendyšą pakeitė dar vienas puolėjas Eliandro, o aikštės šeimininkų gretose buvo pakeistas vartininkas G. Kvedaras. Neturėdami ko prarasti kauniečiai ėmė drąsiai atakuoti, tačiau už pernelyg dideles paliktas erdves buvo nubausti.

Ketvirtą įvartį svečiai pelnė 61-ą minutę. Nespėję didesnėmis pajėgomis sugrįžti į gynybą, kauniečiai Pauliui Janušauskui suteikė pernelyg daug laisvės netoli baudos aikštelės. Saugo smūgį vartininkas Aleksandras Sikorskis atrėmė, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo Eliandro ir pelnė savo pirmą įvartį Lietuvoje.

Kėlinio viduryje legionierius iš Brazilijos į savo sąskaitą įsirašė antrą įvartį po aikštės viduryje kamuolį perėmusio A. Švrljugos perdavimo. Prieš vartus iššokusiam Eliandro liko savo progą išnaudoti.

Dar po keturių minučių vilniečiai vėl sveikino Eliandro, įmušusį trečią savo ir šeštą komandos įvartį. P. Janušausko perdavimą iš krašto Lukas Čerkauskas atmušė tiesiai varžovui. Šio smūgis į apatinį vartų kampą.

Garbės įvartį „Stumbrui“ įmušė ne kas kitas, o A. Rimkevičius. Iki tol labai patikimai rungtyniavęs Semiras Kerla nespėjo paskui rezultatyviausia varžovų futbolininką, kurio smūgis pro A. Vitkauską buvo tikslus.

Netrukus atsipalaidavę vilniečiai krašte be priežiūros paliko Klaidą Janonį. Po jo perdavimo smūgis nepavyko A. Rimkevičiui, tačiau puolėjui kamuolį dar sykį parideno netoliese buvęs Erikas Skripkinas. Antras snaiperio smūgis buvo kur kas sėkmingesnis, bet „Žalgirį“ išgelbėjo nuo vartų linijos kamuolį atmušęs gynėjas Algis Jankauskas.

Būtent A. Jankauskas baigė įvarčių fiestą Kaune. Gynėjas pasižymėjo po L. Pilibaičio kelto kampinio, techniškai nukreipdamas kamuolį į vartų tinklą koja.

Prieš pat teisėjo finalo švilpuką dar kartą galėjo pasižymėti A. Rimkevičius, tačiau, aikštės šeimininkams įžaidus kampinį, puolėjas iš labai aštraus kampo nesugebėjo į vartus nukreipti kamuolio po Klaudijaus Upsto perdavimo.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris22191267:1558
2.Trakai21152449:1947
3.Atlantas21116435:1839
4.Spyris22112930:4035
5.Sūduva21104739:2134
6.Stumbras23571131:5122
7.Utenis22561117:3021
8.Kruoja22471120:3219
9.Klaipėdos granitas22461223:4818
10.Šiauliai22251517:5411

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Tomas Radzinevičius (Marijampolės „Sūduva“) – 18, Andrejus Paniukovas (Klaipėdos „Atlantas“) – 17, Artūras Rimkevičius („Stumbras“) – 15, Davidas Aršakianas („Trakai“) ir Linas Pilibaitis („Žalgiris“) – po 12 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)