Būtent ši asociacija ir jos pirmininkas Valdas Zinys pakvietė Kūno kultūros ir sporto centre sportuojančius perspektyvius jaunuosius žaidėjus susipažinti su suaugusiųjų futbolu.

Nors šis projektas pirmasis, tačiau jau dabar galvojama, kad tai bus tradicinė stovykla, kurioje šios sporto šakos paslapčių mokys žinomi Lietuvos treneriai, žaidėjai. Taip ir šioje pirmojoje stovykloje, kuri vadinasi „Už Jonavos futbolo ateitį“, jos vadovas, „Lietavos“ futbolo klubo vyr. trenerio asistentas Rolandas Čepkauskas į vieną komandą sukvietė ne tik vaikus, bet ir „Lietavos“ futbolininkus. Abiem grupėm treneris vedė treniruotes su įvairiausiais pratimais, o po jų, pasiskirstę į komandas, sužaidė ir draugiškus turnyrus.

Būsimieji futbolininkai turėjo galimybę pasiklausyti ir pasakojimų bei išgirsti atsakymus į pateiktus klausimus, iš gerai jau žinomų trenerių ir futbolininkų. Apie savo futbolininko karjerą pasakojo buvęs Jonavos sporto centro auklėtinis ir dabartinis Romos „Lazio“ klubo profesionalus futbolininkas Aurimas Vilkaitis, „Lietavos“ kapitonas Darius Regelskis.

„Šį projektą vertinu labai teigiamai, nes skatina tėvelius vesti vaikus į futbolo treniruotes, ko Lietuvoje labai trūksta. Reikia tikėtis, kad kuo toliau, tuo daugiau bus tokių projektų, – savo mintis dėstė Aurimas Vilkaitis. – Kitaip „kašis“ paims visą Lietuvą ir futbolo ateities gali nebūti“.

Ypač daug klausimų stovyklos dalyviai pažėrė trečiadienį, kai į Šveicarijos stadioną atvyko Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas ir jos asistentas Vitalijus Stankevičius. Tądien susirinkusiame gausiame būryje su treniruočių procesu susipažino ir Jonavos rajono Savivaldybės darbuotojai, tarp kurių spėjo vartus ginti ir net įvartį įmušti jauniausias šalies meras Mindaugas Sinkevičius.

„Vertinu labai pozityviai, – apie tokios futbolo stovyklos įgyvendinimą pritarė rajono meras Mindaugas Sinkevičius. – Norėtųsi, kad tokių iniciatyvų būtų daugiau ir ne tik futbole, bet ir kitose sporto šakose. Aš manau, kad ir jose vyksta, tačiau mažiau apie tai žinom. Norėtųsi, kad ir kitos sporto šakos tai darytų. Tai geras laikas pasportuoti, geras laikas socializuotis. Turime svečių, todėl galime ir daugiau sužinoti apie futbolo naujoves, padiskutuoti įvairiausiomis temomis.“

Stovyklautojai pabendrauti galėjo ir ne tik futbolo klausimais. Po užsiėmimų visi dalyviai ir svečiai buvo pakviesti į Survilų sodybą, kur po žaidimų norintieji prakaitą galėjo nuplauti vandens telkinyje, pasivaišinti rėmėjų saldžiomis dovanėlėmis, o sodybos šeimininkas Tadas Survila pristatė populiarėjančią diskgolfo sporto šaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)