Antro kėlinio pradžioje Ignas Dedura (51 min.) išvedė šeimininkus į priekį, o kėlinio viduryje išlyginamą įvartį įmušė Danielis Romanovskis (70 min.).

Po šių rungtynių „Utenis“ su 14 taškų išsaugojo septintą vietą, o 13-ą tašką iškovojęs „Kauno Žalgiris“ liko aštuntas.

Aštuonių komandų turnyre pirmauja čempiono titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ (50 tšk.), lenkiantis šalies vicečempioną Trakų „Trakų“ (43 tšk.) klubą ir praėjusio sezono bronzos medalininkus Klaipėdos „Atlanto“ (42 tšk.) futbolininkus.

„Kauno Žalgiris“ 1 – 1 Utenos „Utenis“

51' Ignas Dedura [1 - 0]
70' Danielis Romanovskis [1 - 0]

„Kauno Žalgiris“: D. Mikelionis, E. Pilypas (79 min. R. Sikorskis), M. Miškinis, I. Dedura, K. Gvildys, T. Bučma, K. Šilkaitis, Brunno, A. Čuchlejus, D. Jankauskas (70 min. L. Mušnikovas), A. Velička (56 min. A. Lasiukas).

„Utenis“: L. Žukauskas, A. Tručinskas, V. Polianskis, L. R. Freidgeimas, G. Zagurskas, T. Dombrauskis (54 min. M. Bašilovas), D. Romanovskis, T. Matsunaga (67 min. A. Vaskela), J. Morozas, K. Levšinas (54 min. I. Poručinskis), J. Vereščiakas.

Prieš mačo pradžią lygos prezidentas Deividas Šemberas įteikė auksinėmis širdimis paženklintus marškinėlius „Kauno Žalgirio“ veteranams Ignui Dedurai ir Andriui Veličkai. Tačiau nei jos, nei į Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą sugrįžusio ir stadione apsilankiusio Artūro Milaknio palaikymas nepadėjo aikštės šeimininkams pirmajame kėlinyje.

Jame komandos visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu, suprasdamos rungtynių svarbą. Žalgirietis Deividas Mikelionis turėjo darbo atremdamas tolimą Takuya Matsunagos šūvį, vėliau greitos atakos metu jis ne be vargo, tik antru bandymu sugriebė kamuolį po Kirilo Levšino smūgio.

Kėlinio viduryje blykstelėjo uteniškis Jurijus Vereščiakas, puikiai baudos aikštelėje suklaidinęs Karolį Gvildį. Po jo perdavimo link vartų kamuolys atšoko T. Matsunagai, bet japono smūgį gynėjai spėjo blokuoti.

Savo progų įmušti, artėjant pertraukai, turėjo ir aikštės šeimininkai. Sužaidus pusvalandį, iš toli pykštelėjo brazilas Brunno. Kamuoliui atšokus prieš pat vartininką, Lukui Žukauskui teko jį nukreipti į šoną, pademonstruojant savo meistriškumą. Vėliau į baudos aikštelę įkirtęs A. Velička iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Kėlinio pabaigoje „Utenis“ surengė dar vieną grėsmingą ataką. Po perdavimo iš gilumos baudos aikštelėje kamuolį gavęs J. Vereščiakas suklaidino jį prižiūrėjusį gynėją, bet stipriu smūgiu pataikė tiesiai į vartininką.

Pirmoje mačo pusėje „Kauno Žalgiris“ dusyk nesėkmingai mačo arbitro reikalavo skirti baudinį į varžovų vartus, kai po kontaktų su gynėjais baudos aikštelėje krito Andrius Velička ir Andrejus Čuchlėjus.

Po pertraukos sužaidus penkias minutes, aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį. Standartinės situacijos metu oro dvikovą nesunkiai laimėjo I. Dedura. „Auksinės širdies“ savininkas lengvai smūgiu galva išvedė kauniečius į priekį, pelnydamas pirmą savo įvartį sezone.

„Utenio“ treneris iš karto į aikštę metė Michailą Bašilovą ir Igorį Poručinskį. Po kurio laiko jam teko atlikti ir priverstinį keitimą, nes nesėkmingai nusileidęs sunkią traumą patyrė T. Matsunaga ir netrukus buvo išgabentas į ligoninę.

Po keitimų ir taktinių perstatymų Jevgenijui Morozui buvo suteikta daugiau laisvės eiti į priekį. Būtent jis tarsi ledlaužis prasiveržė į varžovų baudos aikštelę ir atliko gerą perdavimą Danieliui Romanovskiui kėlinio viduryje, kuris gražiu smūgiu vienu lietimu nuo virpsto išlygino rezultatą.

Artėjant mačo pabaigai, dar viena standartinė situacija vos nevirto antru „Kauno Žalgirio“ įvarčiu, bet svečius kažkokiu būdu išgelbėjo L. Žukauskas, atrėmęs labai pavojingą Mariaus Miškinio smūgį galvą iš kelių metrų atstumo.

Kauniečių lygiosios netenkino. Jie didelėmis pajėgomis skubėjo į priekį, palikdami erdves savo aikštės pusėje. Uteniškiai kelis kartus buvo įgiję kiekybinį pranašumą greitų atakų metu, bet nubausti varžovus sutrukdė netikslūs arba pavėluoti perdavimai.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“21162347:1850
2.Trakų „Trakai“22134536:1943
3.Klaipėdos „Atlantas“22133633:2142
4.Marijampolės „Sūduva“21125434:2341
5.Kauno „Stumbras“22641226:3922
6.Jonavos „Lietava“22471123:3619
7.Utenos „Utenis“22421620:9814
8.„Kauno Žalgiris“22271320:4413

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas su 11 įvarčių yra Andrija Kaludjerovičius (Vilniaus „Žalgiris“).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją