Trakai“ surinko 25 taškus ir nepasinaudojo proga pakilti į antrą turnyro lentelės vietą, o štai „Stumbras“ taškais (po 15) pasivijo ir dėl tarpusavio rungtynių geresnio santykio aplenkė šeštoje pozicijoje buvusią „Jonavą“.

Rezultatas:

„Stumbras“ 0 – 0 „Trakai“

Pertrauka A lygoje išderino „Trakų“ žaidimą, kuris vėl priminė sezono pradžioje matytą vaizdą. Nepaisant turėtos ryškios teritorinės persvaros, „riteriai“ nesugebėjo svečiuose rimčiau pagrasinti labai organizuotai rungtyniavusio „Stumbro“ vartams ir turėjo tenkintis tašku (0:0).

Pergalės atveju vicečempionai galėjo bent trumpam pakilti į antrą vietą, tačiau po šių lygiųjų atsilikimą nuo rungtynėmis mažiau sužaidusios Marijampolės „Sūduvos“ sumažino tik iki minimumo. Tuo tarpu „Stumbras“ turnyro lentelėje pasivijo ir dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato aplenkė taip pat vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusią „Jonavą“.

Atsargiai, bet kovingai pradėjusios rungtynes komandos pirmus pavojingesnius momentus sukūrė tik įpusėjus pirmam kėliniui, kai po gražaus ir techniško Oscaro smūgio „Trakai“ privertė į žaidimą įsijungti vartininką Rodrigo Josviakį. Vėliau svečių legionierius tolimu šūviu kamuolį pasiuntė virš vartų.

Nors „riteriai“ daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingesnius momentus iki pertraukos sukūrė „Stumbras“. Sužaidus pusvalandį, nepasižymintis ūgiu Levanas Matčarašvilis laimėjo oro dvikovą tarp dviejų varžovų, bet galva mušė šalia skersinio.

Kėlinio pabaigoje gruzinas griebėsi už galvos, kai po aštraus Jardelio Nazare perdavimo link tolimo virpsto krisdamas nepasiekė kamuolio, kurį galėjo nukreipti į tuščia vartų kampą.

Prieš pat pertrauką varžovų vartininką jaudintis privertė ir „Trakai“, bet į baudos aikštelę įsiveržusio Almos Wakili stiprus smūgis buvo šiek tiek netikslus. Apsidrausdamas R. Josviakis kamuolį palydėjo šuoliu.

Pirmame kėlinyje svečiams teko atlikti ir priverstinį keitimą, nes mačo tęsti nebegalėjo traumą patyręs Aleksandras Byčionokas. Jį pakeitė Michailas Šyška.

Antrą dvikovos pusę „Trakai“ pradėjo aktyviau, tačiau „Stumbras“ gynėsi didelėmis pajėgomis. Sykį į vartininką nestipriu smūgiu mušė Deividas Česnauskis, vėliau M. Šyška šovė aukštai virš vartų.

Kitoje aikštės pusėje „riterių“ vartininkui Ignui Plūkui teko paplušėti tik atremiant Fabio Lopezo pavojingai užsuktą perdavimą nuo kampinio gairelės, visi kiti kauniečių bandymai surengti greitas atakas buvo netikslūs.

Norėdamas pagyvinti „riterių“ atakas, treneris Olegas Vasilenka į aikštę metė Jurijų Mamajevą. Tai pasiteisino, svečiai įsikūrė varžovų aikštės pusėje, bet itin didelio pavojaus svečiams sukurti nesisekė. Sykį „Stumbro“ vartams pagrasino tik akylai iki tol gynėjų prižiūrėtas Maksimas Maksimovas, trumpam paliktas laisvas ir smūgiu iš baudos aikštelės prieigų kamuolį pasiuntęs visiškai šalia virpsto.

Žiūrovų plojimų susilaukė pirmą kartą sezone aikštėje po keitimo pasirodęs kaunietis Nauris Petkevičius, išsigydęs sunkią traumą.

Svečių bandymai surengti paskutinį šturmą buvo bevaisiai, „Stumbro“ gynėjai sužaidė užtikrintai ir be klaidų. Savo nusivylimą rezultatu trakiškiai palydėjo priekaištais tiek varžovams, tiek arbitrui. Kilusios aistros numalšintos geltonomis kortelėmis.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris15112227:935
2.Sūduva1475225:1626
3.Trakai1567218:925
4.Atlantas1555520:1820
5.Utenis1444611:1916
6.Stumbras1536613:2015
7.Jonava1443717:2115
8.Kauno Žalgiris1412119:285



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)