Kituose turo susitikimuose Marijampolės „Sūduva“ sieks antru bandymu įveikti Jonavos „Lietavą“ ir dar labiau į priekį nepaleisti lyderių trejeto, Kauno „Stumbras“ norės įsitvirtinti penktoje pozicijoje, o Utenos „Utenis“ mėgins nustumti „Kauno Žalgirį“ į lentelės dugną.

„Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Balandžio 20 dieną, 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate: 0:2.

Žalgiriečiai kuriam laikui užleido lyderio poziciją, o dabar turi progą ją atsiimti – tam reikia įveikti šešiuose mačuose iš eilės nesuklupusius „riterius“.

Trakai“ antrai lyderių akistatai savo arsenale turės daugiau ginklų. Prie komandos prisijungęs Pavelas Krukas ir Dmitrijus Rekišas pirmoje dvikovoje nerungtyniavo, o Jurijaus Mamajevo forma, lyginant su sezono pradžia, taip pat pagerėjusi. „Riteriams“ koją pirmuose sezono susitikimuose pakišo pernelyg didelis pasitikėjimas savo jėgomis, tačiau šį kartą, gavus du skaudžius antausius, tokios prabangos „Trakai“ negali sau leisti.

„Žalgiris“ dviejų nelaimėtų rungtynių seriją nutraukė įveikęs „Kauno Žalgirį“, tačiau vilniečių pademonstruotas žaidimas dar nebuvo toks, kokio tikisi fanai. Visgi Valdą Dambrauską turėtų džiuginti įvarčių sąskaitą atidaręs Simonas Stankevičius ir šio sezono debiute pasižymėjęs Lucasas Gaucho. Pralaužti keturiuose iš eilės mačuose nepraleidžiančių „Trakų“ gynybą žalgiriečiams bus nelengva, tačiau būtent tokiose situacijose „Žalgiris“ gali parodyti tikrą čempionišką charakterį.

Marijampolės „Sūduva“ – Jonavos „Lietava“. Balandžio 20 dieną, 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ maniežas. Pirmame rate: 1:1.

Skaudaus antausio išvengę marijampoliečiai norės šio sezono istoriją rašyti nuo naujo lapo ir, pirmiausia, reabilituotis po apkartusio sezono starto.

„Sūduvos“ žaidimas praėjusiame ture paliko gerą įspūdį – uteniškiams šypsojosi sėkmė, kol ledų nepralaužė puikų įvartį pelnęs Predragas Pavlovičius. Būtent šis serbas, įmušęs tris sykius, tapo rezultatyviausiu Marijampolės ekipos žaidėju. Šį kartą Aleksandro Veselinovičiaus kariauna neįvertinti varžovo negali – „Lietava“ visiems kėlė problemų ir tik praėjusio turo akistata jonaviečiams buvo ne itin nusisekusi.

Roberto Poškaus treniruojama komanda nelaimėjo jau penkiuose mačuose iš eilės bei per keturis susitikimus yra įmušusi vos du įvarčius. Vargu, ar „Lietava“ Marijampolėje žais „pirmu numeriu“, kaip mače Kaune. Anot Martyno Dūdos, perimta kamuolio kontrolė neleido jonaviečiams atskleisti savo geriausių savybių kontratakose. Šį sykį situacija laukti savo šanso bus gerokai palankesnė. Visgi terorizuoti „Sūduvos“ standartinių padėčių metu negalės Aleksandras Šušnjaras, sulaukęs diskvalifikacijos už surinktas keturias geltonas korteles.

Kauno „Stumbras“ – Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 21 dieną, 18.30 val. Kaunas, NFA stadionas. Pirmame rate: 0:2.

„Atlanto“ laukia sunki išvyka į Kauną – ten atlantiečius priims vis didesnį pagreitį įgaunantis, tarptautinėmis spalvomis nusidažęs „Stumbras“.

Kauniečiai, demonstravę patikimą gynybą ir rengę aštrias kontratakas, praėjusiame ture sužaidė vienerias iš geriausių rungtynių per savo istoriją A lygoje. Sėkmingai į komandą įsiliejo naujokai – rezultatyvų perdavimą atlikęs Abdulas Basitas ir įvartį pelnęs Eduardo Sallesas. Patirties aikštės viduryje netrukus spėjo įnešti ir į rikiuotę sugrįžęs Nerijus Mačiulis. Konstantinas Sarsanija po pirmo rato akistatos pagyrė patobulėjusį „Stumbrą“, kuris pastaruoju metu atrodo dar įdomesnis bei grėsmingesnis.

„Atlanto“ treneris po pralaimėto mačo „Trakams“ nuogąstavo dėl Rolando Baravyko ir Marko Benetos – žaidėjų, gavusių traumas. Be jų atlantiečių gynyba linija bus ne tokia patikima, tad greičiu pasižymintis Klaudijus Upstas gali kelti didelių problemų aikštės krašte. Klaipėdos klubas savo sudėtį sustiprino puikiai žinomu ilgamečiu Gvinėjos rinktinės lyderiu Pascaliu Feindouno, iš kurio klaipėdiečiai tikisi tiek gero žaidimo aikštėje, tiek pagalbos, prisidedant prie jaunųjų futbolininkų tobulėjimo.

„Kauno Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Balandžio 22 dieną, 18.30 val. Kaunas, NFA stadionas. Pirmame rate: 3:2.

Turą baigs dar viena dvikova, vyksianti Kaune – uteniškiai sieks atsirevanšuoti „Kauno Žalgiriui“ ir nustumti juos į turnyro lentelės dugną.

Kauno Žalgiris“ vienintelę savo pergalę iškovojo būtent prieš „Utenį“, o po to sekė šešių nelaimėtų rungtynių atkarpa. Didžiausią koją kauniečiams kiša prasta gynyba – per šešerias rungtynes buvo praleista 16 įvarčių, mažiausiai po du per kiekvieną mačą.

Be to, Laimiui Bičkauskui teks verstis be dviejų svarbių saugų – Luko Sendžiko ir Tomo Bučmos. Abu futbolininkai buvo nubausti raudonomis kortelėmis ir turės praleisti artėjančias rungtynes.

Sunku įsivaizduoti, kaip „Uteniui“ kauniečiai vėl galėtų atseikėti tris įvarčius. Pirmame ekipų tarpusavio mače uteniškių vartus gynė nepatyręs Lukas Paukštė, o iš jo vartų sargo funkciją tolimesnėse dvikovose perėmęs Vitalijus Myrnas labiausiai prisidėjo prie to, kad Utenos klubas per kitus šešis susitikimus iš savo vartų tinklo kamuolį trauktų tik šešis sykius. Mindaugo Čepo kariauna turi progą pakilti iš paskutinės vietos ir bandys ja pasinaudoti, tačiau, priešingai nei pirmoje akistatoje, čia vargu, ar pamatysime tiek daug įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)