Marius Rapalis („Trakai“). Didelių stebuklų nenuveikė, bet tą patį po šio turo galima pasakyti apie daugumą kitų vartininkų. Kai reikėjo, patyręs M. Rapalis žaidė patikimai - rinko iš už baudos aikštelės atskriejusius kamuolius, beveik nesuteikdavo varžovams galimybių sukelti įtampą arčiau vartų. Darnus vartininko ir visos komandos darbas savo aikštės pusėje nuvedė „Trakus“ iki pergalės 2:0 rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“.

Audrius Račkus (Kauno „Stumbras“). „Stumbras“ ne tik laimėjo principinį derbį prieš kitą laikinosios sostinės komandą „Spyrį“, bet ir išsaugojo savo vartus „sausus“. Vos antrą kartą šį sezoną. Dešinio gynėjo pozicijoje šįkart rungtyniavęs A. Račkus prisidėjo prie komandinio rezultato ne tik patikimai saugodamas prieigas prie savų vartų. Pirmame kėlinyje gynėjas buvo išvedęs Nerijų Mačiulį prieš „Spyrio“ vartininką Deividą Mikelionį, bet šiam pavyko apsiginti.

Edvardas Gaurilovas („Trakai“). Vėl vidurio gynėjo pozicijoje - greta Lino Klimavičiaus. Šis duetas be didesnio vargo supančiojo rezultatyviausią „SMScredit.lt A lygos“ žaidėją Tomą Radzinevičių, o „riteriams“ susikūrus standartines situacijas gynėjai mėgino būti naudingi ir varžovų baudos aikštelėje. Sykį antro kėlinio viduryje labai nedaug trūko, kad E. Gaurilovas pasiųstų kamuolį į varžovų vartus - vis dėlto po gynėjo smūgio šis nuskriejo aukštai virš skersinio.

Vilius Armanavičius („Stumbras“). Vos prieš pusantros savaitės traumą išsigydęs ir į rikiuotę po ilgos pertraukos grįžęs 20-metis futbolininkas žaidė ne visai įprastoje sau vidurio gynėjo pozicijoje, tačiau ne tik negadino vaizdo, bet dar ir sulaukė trenerio Dariaus Gvildžio pagyrų. V. Armanavičiaus ir Rimvydo Sadausko tandemas ramiai gesino „Spyrio“ atakas, o „Stumbro“ pergalei pakako vienintelės rezultatyvios atakos.

Andrius Jokšas (Klaipėdos „Atlantas“). 36-erių metų veteranas siautėjo per uostamiesčio derbį su „Klaipėdos granitu“. Pirmą rungtynių įvartį Maksimas Maksimovas įmušė po A. Jokšo perdavimo, vėliau kairys gynėjas pradėjo ataką, kuri baigėsi 11 metrų baudiniu ir antru „Atlanto“ rezultatyviu smūgiu. Tiesiogines pareigas savo aikštės pusėje A. Jokšas irgi atliko nepriekaištingai, beveik nepralaimėdamas dvikovų ir naudodamasis kiekviena galimybe „pavogti“ kamuolį iš varžovų.

Deividas Šemberas (Vilniaus „Žalgiris“). A. Jokšas – ne vyriausias žaidėjas turo rinktinėje. D. Šemberui – 37-eri. Per rungtynių su „Šiauliais“ pertrauką vilniečių treneriai keitė futbolininkus ir žaidybinę schemą, o saugų grandyje atsidūręs komandos kapitonas išsprendė visas iki tol kilusias problemas – D. Šemberas įmušė antrą „Žalgirio“ įvartį, patiekė kamuolį Darvydui Šernui taip, kad šis be didesnių pastangų įregistravo trečią, čempionai laimėjo 4:1, nors po pirmo kėlinio priekyje buvo varžovai.

Ovidijus Verbickas („Atlantas“). 5:1 pasibaigusioje dvikovoje su „Klaipėdos granitu“ vartams grasino ir įvarčius mušė dauguma atakuojančių „Atlanto“ žaidėjų – Maksimas Maksimovas, Dovydas Norvilas, antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs Robertas Vėževičius. O. Verbickas irgi buvo pastebimas – pirmame kėlinyje jis pataikė varžovui į ranką bei taip uždirbo 11 metrų baudinį, o antrame pasiuntė kamuolį į tinklą ir įmušė penktą savo įvartį per 11 šį sezoną žaistų rungtynių.

Jurijus Mamajevas („Trakai“). Rezultatyvių perdavimų monstrui rungtynės su Marijampolės „Sūduva“ iš įprasto konteksto neiškrito. „Trakai“ įvarčius vėl mušė tada, kai šlovės akimirkas komandos draugams dovanojo J. Mamajevas. Pradžioje jis padėjo kamuolį ant Nerijaus Valskio galvos keldamas kampinį, o po to paleido į tobulą poziciją Davidą Aršakianą taip, kad varžovai net mirktelėti nespėjo. Buvo 20 rezultatyvių perdavimų, dabar – 22, jei dar nepavargote jų skaičiuoti.

Klaudijus Upstas („Stumbras“). Nors kauniečių treneris Darius Gvildys pabrėžė, kad alinančio tvarkaraščio kamuojamai komandai energijos trūko, tikrai nepasakysi, kad futbolininkų akys nedegė noru kovoti. „Stumbras“, kaip įprasta, nepailsdamas ieškojo savo snaiperio Artūro Rimkevičiaus, kraštuose aktyviai stengėsi žaisti Mindaugas Grigaravičius ir K. Upstas, kurio solo partija, galima sakyti, atnešė pergalę – būtent dešinio saugo slalomas į baudos aikštelę baigėsi 11 metrų baudiniu, o jį įmušė A. Rimkevičius.

Nerijus Valskis („Trakai“). Rezultatyviausias 2013-ų „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkas tikrai nepamiršo, kaip mušti įvarčius. Šįkart jis pasiuntė kamuolį į „Sūduvos“ – komandos, kuriai atstovaudamas sužaidė ryškiausią savo sezoną Lietuvoje – vartus. Tai, kad prieš marijampoliečius teko rungtyniauti krašte, N. Valskio žudikiškų instinktų nenuslopino – per aštuonerias rungtynes, kurias sužaidė nuo tada, kai prisidėjo prie „Trakų“, jis įmušė jau penkis įvarčius.

Darvydas Šernas („Žalgiris“). Ponas Dublis vėl įmušė dukart. Tai buvo jau penktos rungtynės šiemet, kuriose D. Šernas siuntė kamuolį į tinklą porą sykių. Progų, kaip įprasta, buvo ir daugiau. Ypač įsiminė epizodas, kai puolėjas, būdamas nugara į vartus, permetė kamuolį per save ir varžovų gynėją bei apsisukęs galingai mušė į vartus. Tąsyk „Šiauliai“ apsigynė, bet D. Šernas neabejotinai buvo vienas svarbiausių architektų, nutiesusių „Žalgiriui“ kelią į pergalę.