Antausiai. 27-ame ture namuose nesėkmes patyrė abu lyderiai: Vilniaus „Žalgirį“ įveikė Klaipėdos „Atlantas“, o „Trakus“ – Jonavos „Lietava“. „Žalgiriui“ tokia situacija vis dėlto yra mažiau skausminga nei „riteriams“, kurie ne tik nepasinaudojo proga aptirpdyti vilniečių persvarą prieš save, bet ir prisileido arčiau „Atlantą“ ir Marijampolės „Sūduvą“.

Finišas. Kitame ture čempionatas baigsis dviem komandoms – Utenos „Uteniui“ ir „Kauno Žalgiriui“. Lieka vienas klausimas: kas liks paskutinis ir, pagal dabartinius nuostatus, turės palikti lygą, o kas užims septintą vietą ir galės ginti teisę išlikti papildomoje dvikovoje su pirmos lygos komanda. Situacija parankesnė uteniškiams. Jie prieš kauniečius turi taško persvarą ir geresnį tarpusavio rungtynių balansą. „Kauno Žalgirį“ išgelbėti gali tik pergalė prieš galingą bendravardį iš Vilniaus ir palankiai susiklosčiusios „Utenio“ rungtynės su „Sūduva“.

Kovingumas. „Atlantas“ įveikė „Žalgirį“ 1:0 nepaisant to, kad komandai negali padėti keturi svarbūs žaidėjai Dovydas Norvilas, Olegas Dmitrijevas, Marius Papšys ir Abdoulas Sylla. Klaipėdiečiai atkeršijo šalies čempionams už apmaudų pralaimėjimą LFF taurės turnyro pusfinalyje, kai lemiamas įvartis buvo įmuštas paskutinėmis rungtynių akimirkomis.

Filosofiška. „Kartais gerai pralaimėti, nes kai patiri nesėkmę lengviau susikoncentruoti“, – garsiai pamąstė „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludjerovičius. Sostinės komandos treneris Valdas Dambrauskas netiesiogiai jam pritarė teigdamas, kad nesėkmė yra ženklas, jog čempionatas dar nelaimėtas.

Serija. „Žalgirio“ futbolininkai „SMScredit.lt A lygoje“ pralaimėjo pirmą kartą per penkis mėnesius. Nuo tada, kai gegužės pradžioje nusileido „Sūduvai“, vilniečiai per 16 rungtynių 14 kartų nugalėjo ir dusyk sužaidė lygiosiomis.

Staigmena. „Trakams“ sumažinti „Žalgirio“ atotrūkio nuo savęs nepavyko. Liko aštuoni taškai, nes „Senosios sostinės“ komanda 0:2 nusileido Jonavos „Lietavai“. „Žadėjome atimti taškų iš visų varžovų, tai ir bandome daryti“, – priminė turnyro lentelės viduryje esančių jonaviškių treneris Robertas Poškus. Trečioje pozicijoje esantį „Atlantą“ nuo „Trakų“ dabar vėl skiria tik keturi taškai.

Bėdos. Prieš rungtynes su „Lietava“ Trakų „riteriams“ teko neramiai laukti žinių iš ligoninės. Jauniausias „Trakų“ žaidėjas Matas Gudaitis išvakarėse dėl širdies ritmo sutrikimo prarado sąmonę per komandos dublerių dvikovą pirmoje lygoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Ketvirtą kartą per savaitę žaidęs šešiolikmetis dabar jau jaučiasi neprastai. Su liga pastaruoju metu kovoja ir „Trakų“ kapitonas Deividas Česnauskis, bet jį treneriui Sergejui Kovalecui antrame kėlinyje teko mesti į kovą su „Lietava“ bandant gelbėtis nuo pralaimėjimo. D. Česnauskis buvo aktyvus, bet „Trakams“ to nepakako.

Išsigelbėjo. Rungtynėse su Kauno „Stumbro“ komanda „Uteniui“ tašką sužvejojo Gabrielius Zagurskas, įmušęs paskutinėje atakoje po šešiolikmečio lygos debiutanto Gabrieliaus Petuchovo perdavimo (1:1).

Nuomonė. „Galėjome laimėti 4:0 ar 5:0, bet kai žaidėjai neįmuša būdami vieni prieš vartus, tai daug pasako“, – apmaudo neslėpė „Stumbro“ treneris Mariano Barreto.

Kazachstanas. Pablogėjus motinos sveikatai į šią šalį skubiai teko iškeliauti „Sūduvos“ treneriui Vladimirui Čeburinui. Tačiau komanda treneriui dovanojo pergalę. Eivino Černiausko vadovaujami marijampoliečiai įveikė „Kauno Žalgirį“ 2:0.

Pertrauka. Į aikštes „SMScredit.lt A lyga“ grįš spalio 16-ą, po rinktinių varžyboms skirtos pauzės. Per tas dvi savaites Lietuvos rinktinė sužais pasaulio čempionato atrankos rungtynes Škotijoje ir namie su Malta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)