„Atlantas“ pirmavo 79-ą min. po Andrejaus Paniukovo smūgio, bet ką tik „Trakus“ sustiprinęs Maksimas Maksimovas 87-ą min. išlygino skirtumą.

Klaipėdiečiams tai buvo antros lygiosios šį sezoną ir jie su 8-iais taškais liko antri ir nuo lyderio Vilniaus „Žalgirio“ atsilieka tašku.

„Trakai“ taikiai sužaidė jau trečią sykį šiose A lygos pirmenybėse, turi surinkę 6-is taškus ir pakilo į penktą poziciją.

Rezultatas:

„Atlantas“ 1 – 1 „Trakai“

79' Andrej Paniukov [1 - 0]
87' Maksim Maksimov [1 - 1]

Po rungtynių su čempionu „Žalgirui“ treneris Olegas Vasilenka žadėjo, kad „Trakai“ daug dirbs, siekdami pagerinti komandos žaidimą puolime. Tačiau specialisto pažadas liko neištesėtas pirmame kėlinyje, o „riteriams“ niekuo nepadėjo ir starto vienuolikėje mačą pradėjęs M. Maksimovas. Iki pat pertraukos visos „Trakų“ atakos subyrėdavo, tarsi, atsitrenkusios į sieną, šeimininkų vartininkui Deividui Mikelioniui darbo praktiškai nebuvo.

„Riterių“ vartininkas taip pat neturėjo progų demonstruoti savo meistriškumo, tačiau „Atlanto“ greiti išpuoliai po svečių klaidų aikštės viduryje turėjo kelti nerimo komandos gerbėjams. Pirmas pavojaus signalas prie „Trakų“ vartų kilo 18-ą minutę, kai Olegas Dmitrijevas įmetė kamuolį Jurijui Vereščiakui, tačiau ukrainiečiui sutrukdė prasta technika ir laiku atskubėjęs Ignas Plūkas pavojų užgesino.

Kėlinio pabaigoje dusyk trakiškius gelbėjo Arūnas Klimavičius. Vienas labiausiai patyrusių „Trakų“ žaidėjų ištaisė šiurkščias aikštės viduryje suklydusių komandos draugų klaidas. Sykį jis paskutiniu momentu krisdamas sugebėjo blokuoti prieš vartus išbėgusio A. Paniukovo smūgį. Vėliau jis sugebėjo pavyti varžovų puolėją ir išmušti kamuolį iš už nugaros.

Po pertraukos į aikštę „Trakai“ grįžo nusiteikę kur kas aktyviau. Jie ilgiau kontroliavo kamuolį, bet progas smūgiams sukurti nesisekė. Tačiau būtent „Trakai“ privalėjo išsiveržti į priekį, sužaidus valandą, kai už galvos griebėsi Deividas Česnauskis iš kelių metrų atstumo įsigudrinęs nepataikyti į vartus, kai, gynėjams bandant sustabdyti Tadą Labuką, jam atiteko kamuolys. Netrukus, krisdamas galva visai šalia virpsto mušė Oscaras.

Link savo vartų didesnėmis pajėgomis atsitraukęs „Atlantas“ laukė progų greitoms atakoms, tačiau priekyje žaidusį A. Paniukovą perdavimai pasiekdavo retai. Vis tik, pavojingiausią komandos žaidėją perdavimu iš aikštės gilumos surado Linas Pilibaitis, o rusas, prasprūdęs pro porą gynėjų, įveikė ir I. Plūką, išvesdamas klaipėdiečius į priekį 79-ą minutę ir pelnydamas jau savo penktą įvartį čempionate.

Simboliška, bet „Trakus“ išgelbėjo ne kas kitas, o M. Maksimovas. Legionierius iš Rusijos 87-ą minutę laimėjo oro dvikovą po perdavimo iš krašto ir nukreipė kamuolį į savo buvusios komandos vartus ir išlygino rezultatą.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris43014:29
2.Atlantas52217:48
3.Jonava41309:66
4.Sūduva41306:56
5.Trakai51313:36
6.Utenis31203:25
7.Stumbras40133:81
8.Kauno Žalgiris30032:70

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)