Valią antrose turnyro rungtynėse parodę jaunieji Lietuvos futbolininkai antradienį 3:2 (1:2) įveikė šeimininkę Latviją ir su 4 taškais tapo lyderiais.

Tik prasidėjus susitikimui po tikslių Kristero Tobero (5 min.) ir Kasparo Kokino (6 min.) smūgių šeimininkai pirmavo 2:0, tačiau Justas Mazalas (19 min.) dar iki pertraukos sušvelnino rezultatą, o antrame kėlinyje po įvartį į šeimininkų vartus įmušė Matas Gudaitis (47 min.) ir Titas Aukštuolis (51 min.).

Dvikovą lietuviai baigė be pašalinto iš aikštės Mato Ramanausko (90+2 min.).

Taip pat 4 taškus turi ir Suomijos septyniolikmečiai, antrame ture 1:0 įveikę Estijos bendraamžius, su kuriais ketvirtadienį turnyrą baigs Lietuvos rinktinė.

Šį kartą Lietuvos komandos starto sudėtyje liko tik keturi žaidėjai ir naujam vienuoliktukui rungtynių pradžia buvo itin nesėkminga.

6 min. po kampinio latviai pasižymėjo kiek kurioziškai, kamuoliui atšokus nuo žemės ir lėtai įskriejus į vartus. Dar po minutės šeimininkų kapitonas prabėgo pro lietuvių gynėjus kraštu ir reidą baigė tiksliu smūgiu.

19 min. lietuviai atsitiesė. J. Marazas bendromis pastangomis su Jonu Bičkumi atkovojo kamuolį ir pasiuntė jį į vartus. Vėliau Po J. Bičkaus ir M. Ramanausko smūgių latvius gelbėjo vartininkas.

Po pertraukos treneris Vytautas Vaškūnas atliko iš karto kelis keitimus ir antrą kėlinį mūsiškiai pradėjo puikiai. 44 min. Mato Vareikos smūgį atrėmė vartininkas, o pirmas prie kamuolio buvęs M. Gudaitis nesuklydo - 2:2.

51 min. M. Vareika puikiai prasiveržė kraštu ir atmetė kamuolį T. Aukštuoliui, kuris suklaidino gynėją ir mušė tiksliai.

Netrukus du pavojingus smūgius atrėmė vartininkas Arijus Bražinskas, o rungtynių pabaigoje bent tris kartus lietuvių persvarą galėjo padidinti T. Aukštuolis, bet jam pritrūko tikslumo. Per pridėtą laiką už pražangą aikštės viduryje teisėjas raudona kortele nubaudė M. Ramanauską.

Lietuviai šventė puikią pergalę ir su 4 taškais tapo turnyro lyderiais. Tiek pat taškų kol kas surinko suomiai - jie 1:0 pranoko estus. Turnyras finišuos ketvirtadienį Lietuvos ir Estijos bei Suomijos ir Latvijos dvikovomis.

Lietuvos U-17 rinktinės starto sudėtis: Arijus Bražinskas, Kipras Kažukolovas, Matas Ramanauskas, Matas Vareika, Justas Marazas, Lukas Budraitis, Renatas Banevičius, Arnas Paura, Rokas Gudelis, Gustas Gražiūnas, Jonas Bičkus.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai):

1.Lietuva21104:34
2.Suomija21102:14
3.Latvija20113:41
4.Estija20111:21

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)