Dvi dienas trukusio vizito metu svečiai iš aukščiausių futbolo valdymo organų susitiko su LFF prezidentu Edvinu Eimontu, LFF generaliniu direktoriumi Nerijumi Dunausku, LFF Vykdomojo komiteto nariais ir Futbolo forumo inicijuotos gerojo valdymo praktikos darbo grupės atstovais.

LFF lankėsi UEFA nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre'as, UEFA vyriausiasis priežiūros skyriaus vadybininkas Pablo Rodriguezas ir FIFA asociacijų skyriaus narys Nodaras Achalkacis.

Tarptautinės delegacijos narius labiausiai domino Futbolo forumo darbo grupės raportas, galimos LFF įstatų korekcijos, kurias numatoma svarstyti artimiausiame LFF narių susirinkime - LFF konferencijoje.

Pasak Th. Favre'o, kiekviena šalis turi skirtingą įstatų rengimo ir priėmimo tvarką ir tai yra vidinis klausimas. Visgi pats Futbolo forumo gerojo valdymo praktikos darbas - jau didelis žingsnis į pokyčius.

„Siūlyčiau darbo grupei suteikti statusą. Mintis, kad vienas narys taps LFF VK nariu yra labai gera. Kaip ir siūlymai praplėsti LFF VK sudėtį ir LFF Konferencijos sudėtį. Tik kyla klausimas, ar darbo grupė vien teiks siūlymus, ar priims galutinius sprendimus. Suprantu, kad pakeitimai turi būti patvirtinti Konferencijos, turi būti atlikti pagal įstatuose numatytą tvarką bei procedūras“, - teigė Th. Favre'as.

Bendros diskusijos metu buvo aptarta, kad pokyčiams turi būti pasiruošusi ir aplinka, jie turi būti nuoseklūs. Pasak N. Achalkacio, permainos reikalauja laiko, o FIFA ir UEFA jiems išreiškia palaikymą.

Artimiausiame LFF VK posėdyje, kuris vyks gegužės 8-ą dieną numatoma pateikti konkrečius siūlymus dėl prioritetinių įstatų keitimo klausimų.

Svarbiausiais aspektais dėl pakeitimų LFF įstatuose įvardinta narystės LFF reforma, klubų narių statuso apibrėžimo ir nepriklausomų narių klausimai, LFF valdybos klausimai ir kiti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)