Už buvusios Serbijos provincijos priėmimą į UEFA, kuriam aktyviai priešinosi Belgradas, pasisakė 28-ios federacijos, prieš balsavo 24. Du balsai buvo pripažinti negaliojančiais.

Kosovo futbolo federacijos prezidentas Fadilis Vokrri pareiškė, jog tai „istorinis momentas“.

Gegužės 13-ą dieną dėl Kosovo priėmimo savo kongrese balsuos Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA).

Nuo 2008 metų, kai vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos, Kosovas per sportą siekia tarptautinio pripažinimo.

Kosovo, kurio dauguma gyventojų yra albanai musulmonai, nepriklausomybę yra pripažinusios 111 šalių, tarp jų Jungtinės Valstijos ir dauguma Europos Sąjungos narių, tačiau jis vis dar nėra Jungtinių Tautų narys.

Lietuva balsavo prieš Kosovo narystę UEFA

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai antradienį balsavo prieš Kosovo narystę UEFA.

„Kosovas turi būti visateisiu nariu, tačiau tik tada, kai galės vykdyti visus įsipareigojimus, todėl šiuo atveju balsavome prieš“, - BNS sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Kosovas, 2008-aisiais vienašališkai paskelbė nepriklausomybę, kurią Belgradas griežtai atsisakė pripažinti.

Kosovo nepriklausomybę yra pripažinusios 111 šalių, tarp jų Jungtinės Valstijos ir dauguma Europos Sąjungos narių, tačiau jis vis dar nėra Jungtinių Tautų narys. Kosovas tarptautinio pripažinimo siekia ir per sportą.

Lietuva pripažino Kosovo nepriklausomybę 2008 metais. Vilnius politiškai remia Prištinos bandymus įsilieti į tarptautinę bendruomenę. Pernai Lietuvos diplomatai balsavo už tai, kad Kosovas būtų priimtas į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizaciją (UNESCO).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)