„Lietavos“ ir R. Poškaus keliai išsiskyrė po sezono, kuriame jo vadovaujama ekipa komandinėje įskaitoje užėmė 6 vietą. Antram sezonui pajėgiausiame šalies čempionate klubą ruoš jau naujas vyr. treneris – tai buvęs Lietuvos rinktinės saugas, pastaruosius kelerius metus Lenkijoje vyr. treneriu dirbęs Donatas Vencevičius.Su juo pasirašyta dvejų metų sutartis.
UEFA PRO trenerio licenciją turintis 43 m. futbolo specialistas profesionalaus žaidėjo karjerą pradėjo Vilniaus „Žalgiryje“, paskui ją tęsė užsienyje: Varšuvos „Polonia“, FC „Copenhagen“, su kuria tapo šalies čempionu, žaidė Norvegijos, Švedijos ir Maltos klubuose. 1995–2005 m. jis atstovavo šalies nacionalinei rinktinei,kurioje sužaidė 33 rungtynes. Futbolininko karjerą D. Vencevičius baigė jau neegzistuojančioje Vilniaus „Vėtroje“, kurioje 2007 m. pradėjo vyr. trenerio karjerą. Nuo 2008 iki 2010 m. futbolo specialistas treniravo Marijampolės „Sūduvą“: iš pradžių dirbo vyr. trenerio asistentu, o po metų pats tapo vyr. strategu. Vėliau metus treneris dirbo Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės strategų Jose Couceiro ir Raimondo Žutauto asistentu. 2011 m. D. Vencevičiaus karjera pakrypo į Lenkiją. Ten jis pradėjo vadovauti Pirmoje kaimyninės šalies lygoje žaidžiančiam Suvalkų „Wigry“ klubui ir vyr. trenerio pareigas ėjo iki šių metų kovo pabaigos.
Po kelerių metų svetur D. Vencevičius nusprendė grįžti į tėvynę. Dabartinė jo stotelė – Jonavos „Lietava“. Darbą klube futbolo treneris pradės iš karto po Naujųjų metų. Grįžti į Lietuvą futbolo specialistą paskatino klubo ateities vizija ir gimtinės ilgesys.
„Kelerius metus su šeima gyvenau Suvalkuose.Iki balandžio dirbau „Wigry“ vyr. strategu, o vėliau šiame klube atlikau kitas funkcijas. Kadangi Suvalkai netoli, visada sekiau Lietuvos futbolą, todėl manau, kad nebus sunku grįžti. Apie Jonavą žinau kol kas ne per daugiausia, bet artimiausiu metu su viskuo susipažinsiu. Apžiūrėjau infrastruktūrą, ji mane tenkina, darbo sąlygos tikrai geros – tai buvo vienas iš faktorių, lėmusių mano apsisprendimą.
Po gauto pasiūlymo svarstymų buvo, bet po kelių pokalbių su „Lietavos“ vadovybe sudomino jų siekiami tikslai, klubo vizija, tad pasiryžau grįžti į Lietuvą. Žinoma, be visa ko ir tėvynės ilgesys savo padarė. Juokais galiu pasakyti, kad į Europos taurę mūsų šalyje lengviau pakliūti, nes pusė klubų joje žaidžia. Laukia daug darbo, bet aš jo nebijau, bus tikrai įdomu. „A lygoje“ viskas eina į priekį, tas džiugina“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo D. Vencevičius.
Dirbdamas Lenkijoje, futbolo specialistas sekė „Lietavos“ kelią „SMScredit.lt A lygoje“ ir pabrėžė, kad antrą sezoną debiutantų lauks didesni iššūkiai.
„Lietavos“ sezonas, galima sakyti, nustebino.Buvo keletas duobių, pradėjo klubas gerai, užbaigė neblogai, bet nebuvęs viduje negaliu pasakyti, kokios to priežastys. Kaip pirmam sezonui – rezultatas geras. Tačiau antras sezonas aukščiausioje lygoje visada būna sunkesnis. Niekas į tave jau nežiūri kaip į naujoką, nebėra to emocinio užsivedimo kaip pirmą sezoną“, – sakė naujasis klubo vyr. treneris.
Jonavoje D. Vencevičius apsilankė kelis kartus. Kalbėdamas apie laukiančius iššūkius, jis pažymėjo, kad laukia sunkus ir intensyvus darbas, o ryškesni kontūrai paaiškės tik kitais metais pradėjus formuoti savo komandą.
„Kaip treneris aš visuomet iš savęs reikalauju maksimumo. Ir iš žaidėjų ketinu reikalauti to paties – ne tik per rungtynes, bet ir nuo pat pirmos treniruotės. Kol kas, kol dar nėra aiški pilna komandos sudėtis, sunku kažką pasakyti, tačiau kiekvienose rungtynėse žadu kovoti dėl pergalės. Klubo vadovybė konkrečių tikslų kitam sezonui dar nenurodė, reikia pažiūrėti, kokius žaidėjus turėsime, kas papildys komandą, ir prieš sezoną visi išsikelsime uždavinius.
Pasikeitimų, aišku, bus. Tiesa, didelio perversmo nebus. Yra žaidėjų, kurie man paliko gerą įspūdį, jie, manau, liks komandoje. Dar viskas tik sprendžiama. Laukia darbymetis, o sausio pradžioje jau galėsiu pateikti daugiau informacijos apie savo štabą ir žaidėjus“, – teigė greitai Jonavoje pradėsiantis dirbti futbolo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)