Naujoji mokymų platforma prieinama visiems norintiems įgyti žinių – užtenka užsiregistruoti svetainėje „Futbolotreniruotes.lt“. Kursai pateikiami peržiūrai video formatu, sistemoje iš karto galima atlikti testus, pasižymėti kilusias mintis.

„Tai pirmieji tokie modernūs mokymai futbolo srityje. Jie sukurti taip, kad būtų lengviau ir plačiau prieinami, patogesni naudoti. Tikimės, jog mokymai įdomūs ne tik norintiems ugdyti vaikus treneriams, bet ir vaikų tėvams, – sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas. – Inovatyvumas yra viena iš LFF vertybių, siekiame žengti į priekį su moderniomis technologijomis. Savo strategijoje turime užsibrėžę tikslą padedant naujiems mokymams paruošti bent 500 naujų trenerių ar koordinatorių.“

Internetinis dešimties modulių kursas „Kitas požiūris“ pagrindinį dėmesį skiria edukuoti kaip mokyti ir mokytis, kalbama apie vaiko raidos ir mokymosi iššūkius, analizuojami judrieji pratimai ir pateikiami pozityvūs pavyzdžiai.

Kursuose savo mintimis dalinasi ugdymo įstaigų įkurėja, socialinių mokslų daktarė, metų moterimi „už švietimo sistemos supurtymą“ išrinkta Austėja Lansbergienė, filosofas ir rašytojas Liutauras Dėgesys, Danijoje futbolo treneriu dirbantis Aurelijus Skarbalius, šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas, Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Rokas Garastas ir kiti specialistai iš švietimo, psichologijos, kineziterapijos sričių.

Pabaigę kursą internetu gauna baigimo sertifikatą. Su juo norintys turi galimybę tęsti mokymus naujos LFF programos – C licencijos – kursuose. Su specialistais iš Ugdymo plėtotės centro (UPC) paruošti kursai orientuoti į trenerius ar pedagogus – tiek profesionalius, tiek mėgėjus – kurie dirba su vaikais iki 10-11 metų ikimokyklinio, priešmokyklinio ar pradinių klasių įstaigose. Tuo šie kursai labiausiai skirsis nuo UEFA A ir UEFA B licencijų programų, kurios skirtos meistriškumo ugdymu su vyresnėmis amžiaus grupėmis užsiimančiais specialistais.

„Esminė mokymų užduotis – kad futbolo treneriai, organizatoriai, tėvai su vaikais geriau rastų bendrą kalbą. C licencijos kursus sukūrėme siekdami keisti nusistovėjusią ydingą praktiką, kai tie patys treneriai dirba su vaikais nuo 6 iki 19 metų ir siekti, jog juos ugdytų geriausi atskiros amžiaus grupės specialistai“, – sakė vienas kursų rengėjų, Lietuvos masinio futbolo asociacijos direktorius Vaidotas Rastenis.

Pasak jo, dirbant su darželinukais reikia vienokio stiliaus bendravimo, su paaugliais – jau kito, su siekiančiais elitinio meistriškumo – dar kitokio. „Todėl svarbūs įgūdžiai, kaip bendrauti su vaikais, kuo gali skirtis tam tikros amžiaus grupės. Taip pat reikia žinoti, kaip perteikti informaciją jų tėvams, nes jie taip pat turi suprasti, kas, kodėl ir kaip vyksta ugdymo procese, kaip prie to prisidėti ir ko nevertėtų daryti“, – teigė V. Rastenis.

Internetiniai kursai bus prieinami nuolat, o pirmasis C licencijos seminaras baigusiems kursą numatomas vasario 3-4 dienomis.