Taip sako LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

LFF pažymi, kad šis veiksmas yra tik vienas iš daugelio, kurie atliekami sutartų rungtynių ir nelegalių lažybų prevencijai. Rugpjūčio mėnesį LFF perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai per pastaruosius metus sukauptą informaciją.

LFF taip pat kreipėsi į futbolo bendruomenę, ragindama anonimiškai pasidalinti informacija apie turimus galimai nesąžiningus veiksmus, manipuliacijas lažybų organizavime ar įtariamus susitarimus rungtynėse.

Tuo pačiu analizuojama ir nauja informacija, kurią nuolat pateikia šimtus lažybų kontorų duomenų stebinti ir pagal lažinimosi tendencijas įtartinas rungtynes nustatanti Šveicarijoje veikianti „Sportradar" įmonė.

Oficialioje LFF svetainėje neseniai sukurta nauja skiltis „Prieš korupciją". Čia galima susipažinti su teisinių problemų ir sporto lažybų analize, taip pat rasti „Interpol" parengtus elektroninius mokymus įvairioms tikslinėms grupėms - profesionalams, jaunimui ir vaikams, teisėjams, treneriams ir vadybininkams siekiant užkirsti nesąžiningus veiksmus futbole.

Manipuliavimas rungtynių rezultatais - viena iš opiausių globalių šiandieninių sporto problemų. Trečiadienį UEFA prezidentas Michelis Platini pasveikino Europos parlamente (EP) priimtą rezoliuciją kovai su organizuotu nusikalstamumu, korupcija ir pinigų plovimu.

EP rezoliucijoje pažymima, jog rungtynių rezultatų įtakojimo užkardymui būtina specializuota įstatyminė nuostata nacionalinėje baudžiamojoje teisėje. Tai jau atlikta Bulgarijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Portugalijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)