Rungtynių pabaigoje „Polonijos“ fanų tribūnoje buvo iškeltas plakatas su lenkų animacinio filmo „Bolekas ir Liolekas“ herojų atvaizdu ir uždegti keli degalai (fajeriai). Vienas jų buvo įmestas į aikštę. Policija sulaikė kelis „Polonijos“ fanus, du iš jų buvo neblaivūs.

Vienas asmuo buvo sulaikytas dviem paroms. Jo kraujyje pirminiais duomenimis alkoholio pėdsakų nerasta.

Vilniaus „Polonijos“ klubą Vilniaus stadione palaikė ir iš Lenkijos atvykę Varšuvos „Polonia“ ir „Lomža“ klubų fanai bei Baltarusijos komandos „Lyda“ ultros.

Policija informavo, kad Lenkijos pilietis buvo sulaikytas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Lenkijos pilietis S. M. G. pažeidė Lietuvos įstatymus ir buvo sulaikytas už viešosios tvarkos pažeidimus, neatsargų elgesį ir už vandalizmo aktą.

Įtariamasis buvo sulaikytas rugpjūčio 14 d. apie 21 val. viešoje vietoje „Vėtros“ stadione, Liepkalnio g. 13, Vilniuje. Jis viešoje vietoje be leidimo degino pirotechniką, tuo sukeldamas grėsmę aplinkiniams asmenims, pažeidė viešąją tvarką, uždegtą deglą įmetė į aikštę. Jam gresia iki dvejų metų nelaisvės“.

Lenkijos pilietis S. M. G. patvirtino PL DELFI reporteriui jam policijoje pareikštus įtarimus, tačiau atsisakė juos komentuoti.

Vienas incidento dalyvių tvirtino, kad niekas neketino iš tribūnos mesti deglo į aikštę, tačiau į tribūną įsiveržus policijos pareigūnams, vienas deglas per tribūnos užtvarą įkrito į aikštę.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pranešė, kad kol vyksta incidento tyrimas, „Polonijos“ klubas namų rungtynes žais be žiūrovų.

Beje, trečiadienio rungtynes „Polonija“ prieš „Žalgirio-3“ komandą laimėjo rezultatu 1:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)