Nuo šių metų pradžios dirbanti naujoji Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovybė nuosekliai vykdo svarbiausių klausimų įgyvendinimą. Vieni jų – glaudesnis bendravimas su futbolo bendruomene, susipriešinimo mažinimas ir dialogo stiprinimas.

Futbolo aistruoliai šiuos žingsnius jau galėjo pastebėti: pavasarį vyko neformalus LFF prezidento susitikimas su aistruoliais, po to darbiniai susitikimai su treneriais, dar vėliau – po serijos rinktinės varžybų – platus rezultatų aptarimas gausioje futbolo specialistų ir bendruomenės entuziastų auditorijoje. Kiti numatomi žingsniai – vadybos efektyvinimo būtinybė, sprendimų priėmimo įgyvendinimo sparta ir kokybė.

Šiuo tikslu rugsėjo pradžioje Vilniuje LFF rengs „Futbolo kongresą“ – plačią bendruomenės sueigą, kurios metu tikisi išsamaus, atviro ir įvairiapusio, tačiau maksimaliai dalykiško Lietuvos futbolo problemų aptarimo bei efektyviausio jų sprendimo įgyvendinimo.

„Šiandien dažniausiai girdimas mūsų futbolo bėdų vertinimas – nėra vieningos visos šalies futbolo pamainos ugdymo sistemos, administravimo kokybės, jau nekalbant apie rinktinės rezultatus, – vardina LFF prezidentas Edvinas Eimontas. – Specialistų bendruomenėje teigiama, kad futbolo potencialas yra, tačiau jėgos – išskaidytos, metodikos – pačios įvairiausios, trūksta sisteminio požiūrio, kuriam įgyvendinti reikia geresnės valdymo praktikos, įstatų keitimo, pozityvaus impulso – štai apie šiuos dalykus ir kalbėsime kongrese.“

Reformų ir valdymo tobulinimo keliu eina UEFA ir FIFA, taip pat ir kaimyninės šalys. E. Eimonto teigimu, šalys anksčiau ėmęsi valdymo reformų jau gali džiaugtis pasiekimais. Jie atsispindi ir komandų žaidimo rezultatuose, Europos čempionato staigmenos tą rodo.

Į kongresą bus kviečiami LFF veikloje tiesiogiai dalyvaujantys nariai, profesionalią veiklą vykdantys futbolo specialistai, aktyvūs entuziastai, Vyriausybės bei savivaldybių atstovai, taip pat teisėsaugos bei žiniasklaidos atstovai, kiti bendruomenės nariai. Tikimasi, kad kongreso metu bus apibendrintos išvados, patvirtinti konkretūs sprendimai.