Ruošdamiesi 1986 metais Meksikoje vykusiam pasaulio čempionatui, anglai anksčiau iškeliavo anapus Atlanto ir sužaidė kelis draugiškus mačus.

Vienas jų – su Kanados nacionaline ekipa – vyko Britų Kolumbijoje esančiame Bernabio mieste. Šeimininkai priėmė Anglijos rinktinę 1969 metais pastatytame „Swangard“ stadione, kurio tribūnose, oficialiais duomenimis, tilpo 5,3 tūkst. žiūrovų.

Tiesa, į pasaulio pirmenybių finalo etapą tąsyk pavyko iškopti ir kanadiečiams, todėl kontrolinė dvikova Bernabyje kėlė didelį susidomėjimą. Ir fanų į stadioną susigrūdo gerokai daugiau nei buvo vietų – apie 8 tūkstančius.

Rungtynes rezultatu 1:0 laimėjo svečiai, bet viešnagė „Swangard“ arenoje retam anglui paliko malonių prisiminimų. Dėl pylusio lietaus ir šiurkštaus kanadiečių žaidimo Anglijos rinktinei pirmiausia reikėjo saugotis traumų čempionato išvakarėse, tačiau viena ryškiausių komandos žvaigždžių Gary Linekeris jos neišvengė.

Nuo to laiko per tris dešimtmečius Anglijos komanda sužaidė 334-erias rungtynes, ir visos jos vyko erdvesniuose stadionuose. Tiesa, LFF arenai į kompaniją dar tiktų San Marino „Stadio Olimpico di Serravalle“ stadionas, kuris, skirtingais duomenimis, talpina nuo 5,1 iki 6,7 tūkst. žiūrovų. Pastarajame anglai lankėsi praėjusį mėnesį ir 2013 metais.

Tuo metu LFF stadionas pirmadienio vakarą turėtų būti sausakimšas. Išaušus rungtynių rytui pasiūloje buvo telikę maždaug pusšimtis bilietų į Lietuvos ir Anglijos rinktinių akistatą.

Nors oficialaus bilietų platintojo interneto sistemoje nurodoma gerokai daugiau dar neužimtų vietų, LFF atstovas Karolis Kriščiūnas paaiškino DELFI, kad internete demonstruojamas stadiono tribūnų planas neatitinka realybės. Mėginant įsigyti bilietus internetu, galima įsitikinti, kad laisvos tik kelios dešimtys vietų stadiono kampuose.

Primename, kad Anglijos ekipa Europos čempionato atrankos E grupėje yra užsitikrinusi pirmą vietą (27 tšk.), o Lietuva žengia priešpaskutinė penkta (10 tšk.).

Paskutinio atrankos varžybų turo akistata Vilniuje tarp lietuvių ir anglų pirmadienį prasidės nuo 21.45 val.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusį kovą Londone Roy Hodgsono ekipa sutriuškino Igorio Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)