Šlėzvigas-Holšteinas – viena iš Vokietijos federacinės respublikos žemių (regionų) šiaurinėje valstybės dalyje, ten gyvena apie 2,8 mln. žmonių. Futbolą šiame regione kuruojančioje SHFV organizacijoje registruota beveik 600 klubų, 500 komandų ir 160 tūkst. futbolininkų.

Praėjusį savaitgalį Šlėzvigo-Holšteino sostinėje Kylyje lankėsi LFF prezidentas Julius Kvedaras, generalinis direktorius Edvinas Eimontas ir rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus.

Vizito metu LFF ir SHFV atstovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, spaudos konferencijoje atsakė į vietos žiniasklaidos klausimus. Dviejų futbolo organizacijų partnerystė truks bent trejus metus ir apims jaunimo futbolo, teisėjų, trenerių bei kitas sritis.

Pasak vokiečių, Šlėzvigas-Holšteinas su lietuviais kultūriniame ir politiniame lygmenyje bendradarbiauja jau ne vienerius metus, o susitarimas tarp LFF ir SHFV perkels šią draugystę ir į sporto sritį.

„Labai džiaugiamės sulaukę svečių iš Lietuvos. Nekantraujame pradėti bendradarbiavimą. Esame įsitikinę, kad ši partnerystė bus naudinga abiem pusėms“, - sakė SHFV prezidentas Hansas-Ludwigas Meyeris.

„Mums šis bendradarbiavimas – didelis laimėjimas. Abi organizacijos turi nemažai panašumų, tačiau taip pat netrūksta dalykų, iš kurių galime pasimokyti, pasisemti įkvėpimo“, - teigė LFF prezidentas J. Kvedaras.

Abiejų organizacijų suburtos jaunimo rinktinės lankysis Vokietijoje ir Lietuvoje vykstančiuose jaunimo turnyruose, bus apsikeičiama futbolo teisėjais, SHFV atsiųs savo specialistus trenerių kursams, taip pat suteiks konsultacijas dėl Futbolo informacinės sistemos (FIS) tobulinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)