Jeigu jie nelaimės čempionato, tegul išvis negrįžta į gimtinę.
Diego Maradona
Daugeliui netikėtą savo sprendimą L. Messi paskelbė po fiasko „Copa America“ turnyro finale. Lemiamose rungtynėse su Čilės ekipa argentiniečiai patyrė pralaimėjimą po 11 m baudinių serijos, o pirmojo baudinio nerealizavo ne kas kitas o L. Messi. Iš karto po nesėkmės argentinietis negalėjo sulaikyti ašarų, o netrukus padarė ir skandalingąjį pareiškimą.

„Su nacionaline komanda viskas baigta. Padariau viską, ką galėjau, ir man labai skaudu, kad taip ir netapau čempionu. Taip dažnai pralaimėti yra pernelyg sunku“, – pareiškė Leo, kuris su Argentina 2014 m. pasiekė pasaulio čempionato finalą, bet jame po pratęsimo 0:1 pralaimėjo Vokietijai.

Netrukus apie savo galimą pasitraukimą iš nacionalinės komandos prabilo ir dar kelios argentiniečių žvaigždės – Sergio Aguero, Gonzalo Higuainas ir Xavieras Mascherano.

Viso pasaulio žiniasklaidoje iš imta spekuliuoti, kas paskatino karjeros piką pasiekusį L. Messi žengti tokį drastišką žingsnį – nejaugi nesėkmė prie 11 m žymos tikrai buvo nebepakeliamai skaudi?

Ir bent jau Pietų Amerikoje ir ispanakalbėse šalyse akys pamažu ėmė krypti į kitą šios šalies futbolo legendą, tiesiog Dievu argentiniečių laikomą Diego Armando Maradoną.

Lionelis – puikus vaikinas, puikus futbolininkas, tačiau jis niekada neturėjo lyderio savybių.
Diego Maradona
Nors oficialaus savo pareiškimo dėl L. Messi sprendimo pasitraukti 55-erių D. Maradona dar nepadarė, manoma, kad prieš keletą dienų jo ištarti žodžiai galėjo turėti lemiamos įtakos Leo poelgiui.

„Jeigu jie nelaimės čempionato, tegul išvis negrįžta į gimtinę“, – artėjant JAV vykusio čempionato finalui tarp Čilės ir Argentinos kirto D. Maradona, o šis jo teiginys sulaukė nemažo rezonanso. Vieni manė, kad argentiniečių futbolininkus tokie žodžiai turėtų motyvuoti, o kiti prabilo apie piktybinį demoralizavimą.

Ir tai, toli gražu ne pirmieji D. Maradonos žodžiai, kurie galėjo žeisti L. Messi ego.

„Lionelis – puikus vaikinas, puikus futbolininkas, tačiau jis niekada neturėjo lyderio savybių. Taip, jis gali įmušti net ir keturis įvarčius, tačiau tai lyderiu jo nepadarys. Lyderiai apskritai skaičiuojami ant rankų pirštų. Reikia leisti L. Messi mušti įvarčius ir galbūt tai padės komandai nugalėti“, – birželio pradžioje dviprasmiškai pasisakė D. Maradona.

„Žinodamas savo žodžių įtaką Argentinai su L. Messi jis elgėsi lyg su vudu lėle. Galbūt konstatuojant tai ir skamba keistai, tačiau visa L. Messi karjera rinktinėje buvo tarsi užkeikta. O kas ją užkeikė...“, – svarstydamas apie L. Messi pasitraukimą rašo ispanų portalas Elmundo.es.

„Leo Mexit“, – konstatuoja Marca.com portalas, L. Messi žinutę apie karjeros rinktinėje pabaigą simboliškai palygindamas su Didžiosios Britanijos sprendimu pasitraukti iš Europos Sąjungos, pagarsėjusiu „Brexit“ pavadinimu.

Visgi Marca.com kalbintas futbolo apžvalgininkas iš Argentinos Mono Montoya viliasi, kad tai dar nėra galutinis L. Messi sprendimas ir šaltu protu viską apsvarstęs puolėjas persigalvos.

„Taip, emocijos, psichologinis spaudimas kartais paima viršų. Tačiau reikėtų palaukti keletą dienų. L. Messi turi susitaikyti su nesėkme, pakilti iš liūdesio guolio ir vėl treniruotis, vėl garsinti 10-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius ir šavo šalies vėliavą, vėl giedoti Argentinos himną ir vesti komandą į priekį. Tam ir sukurtas šis žaidimas: laimėti ir pralaimėti, kristi ir vėl pakilti – visada reikia pradėti iš naujo“, – rašo M. Montoya, kadaise pats stovėjęs vieno garsiausių Argentinos futbolo klubų – Buenos Airių „Boca Juniors“ vartuose.

Apie savo apsisprendimą pasitraukti paskelbęs L. Messi sužaidė 112 mačų Argentinos rinktinės sudėtyje ir su 55 įvarčiais yra jos rekordininkas, vienu tiksliu smūgiu aplenkęs legendinį Gabrielį Batistutą (54 įv. per 78 rungtynes).

Tiesa, vienintelė jo skambesnė pergalė su argentiniečiais – 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių auksas.

Tuo metu D. Maradona, su kuriuo visą futbolininko karjerą Argentinoje neišvengiamai yra lyginamas L. Messi, Argentinos rinktinę į pasaulio čempionų sostą atvedė 1986-aisiais Meksikoje vykusiame pasaulio čempionate.


„Atsukdamas nugarą Argentinai L. Messi tik parodė, kad D. Maradona buvo didingesnis futbolininkas už jį. Tai labai skaudi diena futbolui tačiau ji dar sykį parodo, kodėl L. Messi negali konkuruoti su D. Maradona dėl visų laikų geriausio Argentinos futbolininko titulo“, – skaudžiai konstatuoja Indepentent.co.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)