Nebežino, ką daryti

„Ruošėmės kitoms rungtynėms, o dabar nebežinau, galės tie žaidėjai rungtyniauti ar ne. Net neįsivaizduoju, ką daryti, o dar savaitgalis, nebus pas ką paklausti“, – kalbėdamas su DELFI, krimtosi vienas „Klaipėdos granito“ trenerių Tomas Ražanauskas.

Uostamiesčio klubo atstovus pribloškė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sprendimas neapibrėžtam laikui suspenduoti ukrainiečius Olegą Dmitrenką ir Aleksandrą Tarasenką, latvį Michailą Zizeliovą ir lietuvį Ernestą Veliulį.

Visas kvartetas atsidūrė LFF tyrimo, pradėto po praėjusį sekmadienį „Atlantui“ rezultatu 0:3 pralaimėto Klaipėdos derbio, epicentre.

Kartu suspenduoti buvo ir trys Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai (Martynas Dūda, Lukas Žukauskas ir brazilas Elderis da Silva), po tyrėjų padidinamuoju stiklu taip pat atsidūrė Gargždų „Bangos“ vienuolikė.

Jei pastarasis klubas manipuliavimu rungtynių rezultatais apkaltinamas nebe pirmą kartą, o „Ekrano“ pavadinimas dvi savaites buvo linksniuojamas dėl įtartinai didelių sumų, statytų lažybų kontorose per rungtynes su „Šiauliais“, „Klaipėdos granito“ atstovai tvirtino negalėję nė pagalvoti, kad įtarimai kris ant viso būrio žaidėjų.

„Nenumanau, kodėl užkliuvo būtent šios rungtynės ir būtent šie žaidėjai. Gal federacija žino kažką daugiau, nes mes, treneriai, nieko nesuprantame. Ta žinia buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Važiuosime, aiškinsimės“, – kalbėjo T. Ražanauskas, padedantis treniruoti komandą kitam praeityje garsiam futbolininkui Robertui Poškui.

Ukrainietis prisipažino

Vis dėlto LFF Drausmės komiteto sprendimas „Klaipėdos granitui“ negalėjo būti visiška staigmena, kadangi po pralaimėjimo „Atlantui“ sujudo ir patys komandos vadovai.

Nelaukdamas federacijos sankcijų klubas ėmė pats aiškintis, kodėl jo pavadinimas atsidūrė UEFA ataskaitoje apie abejonių sukėlusias rungtynes.

Įtarimai smigo į gynėją iš Ukrainos O. Dmitrenką. T. Ražanauskas patvirtino, kad pastarasis netrukus prisipažino pardavęs rungtynes.

Pirmą sezoną Lietuvoje žaidžiantis 24-erių legionierius buvo iškart nušalintas nuo ekipos treniruočių ir turėtų atsisveikinti su Klaipėda. Ar futbolininkas įskundė ir komandos draugus, lieka neaišku.

„Manau, kad mūsų komandoje jo nebebus. Po prisipažinimo koks iš jo gali būti komandos narys? O dėl ko suspenduoti kiti trys, net neįsivaizduoju“, – stebėjosi T. Ražanauskas.

Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės saugas tik patikino, kad „Klaipėdos granito“ atstovai nejaučia tokio finansinio nepritekliaus, kad būtų priversti ieškoti papildomo nešvaraus uždarbio.

„Pas mus viskas normaliai. Pagal Lietuvos mastelius, problemų tikrai nėra. Jei (atlyginimai – DELFI) pavėluoja savaitę ar kitą, nemanau, kad tai tragedija. Esame ne ta komanda, kad finansinės problemos galėtų išprovokuoti tokias kvailystes. Negalime skųstis“, – teigė vienas septintą vietą A lygoje užimančios komandos trenerių.

Jaučiasi apšmeižtas

Suspenduotų žaidėjų sąraše bene daugiausiai klausimų futbolo mėgėjams turėtų kelti vieno „Klaipėdos granito“ puolimo lyderių E. Veliulio pavardė.

22-ejų krašto saugas yra rezultatyviausias komandos žaidėjas, šį sezoną pasižymėjęs ne tik 7 įvarčiais, bet ir 8 rezultatyviais perdavimais.

Lietuvos jaunimo rinktinės atstovas tvirtino ilgai negalėjęs patikėti savo akimis, kuomet išvydo savo vardą tarp suspenduotų futbolininkų.

„Treneris paskambina ir sako: atsiversk DELFI. Skaitau ir matau – mano pavardė. Nesuprantu, dėl ko, kas atsitiko, aš nieko nedariau. Atrodo, visą laiką stengiuosi, ir įvarčių įmušu, ir rezultatyvių perdavimų atlieku. Nesuprantu, dėl ko aš tame sąraše. Pats esu apakęs“, – vos tvardydamas emocijas kalbėjo žaidėjas.

Dar emocingiau reagavo tarp įtariamųjų patekusių sportininkų tėvai. Nuaidėjus žiniai apie paskirtas sankcijas, LFF sąžiningo žaidimo pareigūno Gerhardo Dunausko telefonas ėmė kaisti.

„Reakcijos sulaukiau labai greitai – mane atakuoja žaidėjų tėvai. Tai – nemalonūs pokalbiai, bet aš juos visiškai suprantu. Jie pažadėjo atvykti į kitą trečiadienį vyksiantį posėdį ir pateikti visą informaciją, kurios paprašysime. Gal ir bus kas nors naudingo“, – sakė LFF atstovas.

– Kaip įvertintumėte savo ir kitų suspenduotų komandos draugų žaidimą rungtynėse su „Atlantu“? – DELFI paklausė E. Veliulio

– Padarė tie gynėjai klaidų, bet nesinori nieko kaltinti, kad pardavė tas rungtynes ar panašiai. Pralaimėjome, aišku, gynėjai klydo, tačiau tikrai nežinau, ką dar čia pridurti. Neturiu ką pasakyti, sunku suvokti, kas čia vyksta.

– Niekada nesate gavęs siūlymų dalyvauti nelegaliose lažybose?

– Tikrai ne. Tokių dalykų nedariau ir nedarysiu. Aš dar jaunas esu, man viskas prieš akis. Į rinktinę kviečia ir taip toliau. Ką, pradėsiu tokias nesąmones dabar daryti? Rimtai nesuprantu, kas čia yra.

– Ketinate ginti savo poziciją, reikalauti kompensacijos už apjuodintą reputaciją?

– Aišku, taip. Kažkokia nesąmonė. „Iš oro“ mane taip apšmeižė. Bet daugiau neturiu ką pasakyti, dabar esu labai susinervinęs.

Nori tik apklausti?

Penktadienio vakarą klubo socialinio tinklo paskyroje pasirodė pranešimas, kad komandos vadovai neribotam laikui suspendavo ir kitą į lažybų skandalą patekusį ukrainietį – A. Tarasenką.

„Klaipėdos granito“ atstovai pabrėžė patys iškart ėmęsi tirti rungtynių su „Atlantu“ užkulisius ir informavę LFF apie O. Dmitrenkos prisipažinimą.

„Klaipėdos granito“ vadovybė E. Veliulio ir M. Zizeliovo galimomis lažybų spekuliacijomis neįtaria, tačiau LFF Drausmės komitetas juos nusprendė apklausti dėl papildomos informacijos“, – teigiama pranešime.

Tomas Ražanauskas (klaipedos-granitas.lt nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)