Federacijos prezidentas E. Eimontas apibūdino problemas, kurios kyla dėl futbolui skirtos infrastruktūros, dėl nepakankamos partnerystės su savivaldybėmis ir švietimo sistemos vadovais, dėl pasirašytos Konvencijos prieš manipuliacijas sporto varžybomis nepakankamo įgyvendinimo.

Laikinosios grupės pirmininko pavaduotojas Arvydas Anušauskas parlamentinės grupės narius ir futbolo federacijos vadovus supažindino su VšĮ futbolo mokykla „Ataka“ ir Labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ gautu laišku apie įgyvendinamą projektą, kuriame mokomi žaisti futbolą vaikai iš socialinės rizikos ir nepasiturinčių šeimų, iš globos namų.

Seimo nario A. Anušausko teigimu parlamentinė grupė turi keletą tikslų.

„Parlamentinė grupė „Už Lietuvos futbolo ateitį“ dabar sau išsikėlė keletą tikslų. Pirmiausia, susitikti su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atsakingais pareigūnais ir išsiaiškinti, kaip būtų galima efektyviau panaudoti futbolo populiarinimui ir vaikų įtraukimui per neformalaus vaikų švietimo krepšelį. Taip pat, kokie gali būti sukurti įrankiai realizuojant Konvencijos prieš manipuliacijas sporto varžybomis nuostatas.“

Numatyti ir dar vėlesni susitikimai. Seimo narys Laurynas Kasčiūnas organizuos susitikimą su „Žalgirio“ stadiono idėjos rėmėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)