Taip ketvirtadienį nusprendė Barselonos teismas, nutaręs atmesti prašymą panaikinti kaltinimus žaidėjui ir jo tėvui.

2013 metais L. Messi ir jo vadybininku buvęs tėvas Jorge Horacio buvo įtarti klastoję mokesčių deklaracijas ir vengę mokėti mokesčius. Kalbama apie pajamas už futbolininko įvaizdžio naudojimą Ispanijos teritorijoje 2007-2009 metais. Tai buvo sutartys su „Banco Sabadell“, „Danone“, „Adidas“, „Pepsi-Cola“, „Procter and Gamble“ ir „Kuwait Food Company“ kompanijomis. Tyrimo duomenimis, Ispanijos iždas dėl argentiniečių machinacijų neteko 4,1 mln. eurų sumos.

L. Messi pajamos nuo 2014 metų birželio iki 2015 metų birželio siekė 74 mln. JAV dolerių. Futbolininkas, žurnalo „Forbes“ duomenimis, užima ketvirtą vietą tarp daugiausiai pasaulyje uždirbančių sportininkų.

Nėra numatyta tiksli data, kada 28-erių metų, keturiskart geriausias pasaulio futbolininkas, L. Messi gali būti teisiamas.

L. Messi ir jo tėvas jau savanoriškai sumokėjo 5 mln. eurų „pakoreguotų mokesčių“. Ši suma dengia nuslėptus mokesčius ir palūkanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)