Ir ne tik todėl, kad buvo žaidžiamas UEFA Čempionų lygos finalas. Dėl patekimo į „Premier“ lygą kovojo dvi antrosios pagal pajėgumą – „Sky Bet Championship“ – Anglijos futbolo lygos atstovės „Hull City“ bei „Sheffield Wednesday“. Po įnirtingos kovos „Hull City“ išplėšė pergalę 1:0 (0:0) po fantastiško Mo Diame smūgio 72-ąją minutę.

Laimėjusi atkrintamųjų varžybų finalą „Hull City“ prisijungė prie „Burnley“ ir „Middlesbrough“ ekipų, kurios, užėmusios pirmą bei antrą vietas „Sky Bet Championship“ lygoje, jau prieš tai buvo užsitikrinusios bilietus į „Premier“ lygą.

Būtent šios komandos kitame „Premier“ lygos sezone pakeis „Newcastle“, „Norwich“ ir „Aston Villa“ ekipas, kurios užėmė paskutiniąsias tris vietas stipriausioje Anglijos futbolo lygoje.

Pasikeitus stipriausios Anglijos futbolo lygos komandų sudėčiai futbolas.lt nusprendė pristatyti „Premier“ lygos naujokes ir jų trenerius, kurie vedė šias ekipas į pergales.

„Burnley“

Reguliariojo „Sky Bet Championship“ sezono nugalėtojai su 93 taškais.

Ekipą nuo 2012-ųjų metų treniruoja Seanas Dyche, kuris ekipą į „Premier“ lygą jau yra išvedęs ir 2013-2014-ųjų metų sezone. Tuomet „Burnley“ antroje pagal pajėgumą Anglijos futbolo lygoje liko antri, į priekį praleisdami tik šių metų Premier lygos čempionus „Leicester“ futbolininkus.

Nepaisant sėkmės 2013-2014-ųjų metų sezone, „Burnley“ ekipai nepavyko išsilaikyti Premier lygoje. Jau 2014-2015-ųjų metų sezone surinkę vos 33 taškus bei užėmę 19-ąją vietą, Seano Dyche vedama komanda iškrito į antrąjį Anglijos divizioną.

„Burnley“ ekipos vyriausiojo trenerio mintys apie pergalingą sezoną „Sky Bet Championship“ lygoje: „Pagrindinė užduotis buvo patekti į aukštesnę lygą, tačiau kai tai pasieki, norisi laimėti ir visą lygą. Mums tai reiškia tikrai daug, nes i aukštesnę lygą esame patekę prieš du sezonus, tačiau tada nepavyko aplenkti „Leicester“ ekipos“.

Sėkmingą trenerio sezoną vainikuoja ir faktas, jog jis gavo geriausio „Sky Bet Championship“ trenerio apdovanojimą.

„Burnley“ klubas buvo įkurtas 1882 metais. Nuo to laiko ekipa žaidžia stadione, kurio pavadinimas – „Turf Moor“. Jis talpina 22546 žiūrovus.

„Middlesbrough“

Reguliariajame „Sky Bet Championship“ sezone – antroji vieta bei 89 taškai.

Nuo 2013-ųjų metų ekipos vyriausiojo trenerio postą užima Aitoras Karanka. Pirmasis jo sezonas prie „Middlesbrough“ vairo nebuvo itin sėkmingas – „Sky Bet Championship“ lygoje užimta vos 12-oji vieta.

Antrasis sezonas vadovaujant treneriui iš Ispanijos buvo kur kas sėkmingesnis – 4-oji pozicija bei vieta atkrintamosiose dėl kelialapio į „Premier“ lygą. Deja, patekę į atkrentamųjų finalą, „Middlesbrough“ pralaimėjo „Norwich City“ komandai bei dar sezonui liko antrojoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje.

Trečiasis kartas nemelavo ir A. Karankos vedami „Middlesbrough“ futbolininkai šiais metais pagaliau įgyvendino svajonę patekti į „Premier“ lygą.

A. Karankos mintys apie patekimą į „Premier“ lygą: „Kai čia atvažiavau, kai kurie žmonės manė, kad aš esu išprotėjęs, nes sakiau, jog noriu šį klubą nuvesti iki „Premier“ lygos. Bet dabar „Middlesbrough“ žais lygoje, kurioje nusipelnė žaisti. Labai didžiuojuosi šiais žaidėjais, sirgaliais bei klubo vadovais“

„Middlesbrough“ klubas įsikūrė 1876-aisiais metais bei nuo 1995-ųjų rungtyniauja Riverside stadione, kuris talpina iki 34742-ų žmonių.

„Hull City“

Reguliariojo „Sky Bet Championship“ sezono ketvirtos vietos nugalėtojai.

Ekipos vyriausiuoju treneriu nuo 2012-ųjų metų dirba Steve'as Bruce'as. Jau pirmajame sezone prie „tigrų“ vairo treneris ekipą nuvedė iki antrosios vietos „Sky Bet Championship“ lygoje ir tiesioginio kelialapio į „Premier“ lygą.

2013-2014-ųjų metų sezone „Hull City“ Premier lygoje užėmė 16-ąją vietą ir gavo teisę rungtyniauti stipriausioje Anglijos lygoje dar bent vienam sezonui.

2014-2015-ųjų metų sezonas nebuvo toks sėkmingas ir užimta 18-oji pozicija lėmė iškritimą į „Sky Bet Championship“.

Galiausiai, šių metų sezone S. Bruce'o vadovaujama ekipa ir vėl iškovojo kelialapį į „Premier“ lygą. Tiesa, buvo nueita sunkiausiu keliu – „Hull City“ turėjo laimėti papildomą atrankos turnyrą. Šio turnyro finale įveikta „Sheffield Wednesday“.

S. Bruce'o mintys apie finalines rungtynes dėl patekimo į „Premier“ lygą: „Manau, kad turėjome per daug gerų progų, o tokio svarbumo rungtynėse tu tiesiog negali jų švaistyti. Vienu metu pamaniau, kad tai gali būti tiesiog ne mūsų diena, tačiau truputėlis magijos iš Mo išgelbėjo mus. Jo kokybiškas žaidimas garantavo kelialapį į „Premier“ lygą“.

„Hull City įsikūrė 1904-aisiais metais. „Tigrai“ nuo 2002-ųjų metų rungtyniauja KC stadione, kuris talpina 25450 žiūrovų.