A. Paniukovas nutrauks „tuščių“ rungtynių seriją?

Rezultatyviausio lygos futbolininko sąskaitoje yra dvejos iš eilės „tuščios“ rungtynės. To šį sezoną dar nebuvo. Ir jei sezono pradžioje Andrejus Paniukovas per 8 rungtynes įvarčio neįmušė dviejuose mačuose, tai pastaruoju metu per 4 rungtynes tikslą pasiekė tik vienas puolėjo smūgis. Būtent jis atnešė komandai vienintelį per šią atkarpą iškovotą tašką, o kitas trejas rungtynes Klaipėdos „Atlantas“ pralaimėjo. Teigti, kad būtent nuo legionieriaus iš Rusijos priklauso, ar iškovos taškus klaipėdiečiai, būtų skambu, bet jo įvarčiai komandai yra kritiškai svarbūs, nes pajūrio ekipa kol kas nerado resursų, kuo kompensuoti puolėjo stabtelėjimą.

Jei I rato dvikovoje su Kauno „Stumbru“ A. Paniukovas pasismagino pelnydamas „hat-trick'ą“, tai tikėtis žygdarbio pakartojimo būsimame ture „Atlantui“ būtų sunku, nes kauniečių gynyba šį sezoną iš viso subyrėjo tik triskart, iš jų du – prieš čempioną, o antrąsyk lipti ant to paties „Atlanto“ grėblio laikinosios sostinės komanda tikrai neplanuoja. Prisiminti reikia ir tai, kad per dvejas paskutines rungtynes įvarčių ji nepraleido net ir neturėdama kai kurių pagrindo žaidėjų ir norėtų šią seriją pratęsti.

Baigsis Vilniaus „Žalgirio“ nepralaimėtų rungtynių serija?

Praėjusiame ture sužaidus lygiosiomis, baigėsi įspūdinga 9 iš eilės „Žalgirio“ pergalių seriją, tačiau tęsiasi nepralaimėtų rungtynių serija, kurią nutraukti stengsis artimiausia persekiotoja turnyro lentelėje Marijampolės „Sūduva“. O pasistengti yra dėl ko. Trys taškai suvalkiečiams leistų perpus sumažinti atsilikimą nuo čempionato lyderių, kurie taptų pasiekiami ranka ir stipriai grąžintų, atrodytų, jau blėstančią intrigą kovoje dėl aukso.

Jei sezone pradžioje buvo galima „Sūduvą“ laikyti svečiuose geriau žaidžiančia komanda, tai, sugrįžusi ant natūralios dangos į pagrindinį stadioną, komanda dar nėra pralaimėjusi: laimėta prieš buksavusias abi Kauno komandas ir paskutinėmis sekundėmis išplėšta pergalė prieš Utenos „Utenį“. Varžovai gal ir nebuvo patys grėsmingiausi, tačiau, kaip ne sykį pabrėžė komandos treneris Vladimiras Čeburinas, taškų šiemet niekas dykai nedalina. Tuo tarpu mačas prieš čempioną yra kitokio kalibro, bet tokių ginklų „Žalgirio“ sustabdymui sūduviai šiame sezone turi.

Pavyks „Jonavai“ antrose rungtynėse iš eilės nepraleisti įvarčio?

Po „Jonavos“ pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“ treneris Mindaugas Čepas, pavadavęs diskvalifikuotą Donatą Vencevičių, labiau už pergalę svečiuose džiaugėsi tuo, kad komandai pavyko išsaugoti „sausus“ vartus. Tai aukštaičiams pavyko padaryti vos antrą sykį sezone ir problemos gynyboje iki šiol buvo bene didžiausios, kurias nuolat spręsti teko traumų ir diskvalifikacijų išretintos komandos trenerių štabui. Verta pastebėti, kad žaista buvo ant natūralios vejos, o „Jonava“ šiame ture taip pat sugrįžta į centrinį miesto stadioną.

„Utenis“ negali pasigirti išskirtine puolimo linija, tačiau savo įvartį uteniškiai paprastai muša ir tai darė triskart per ketverias paskutines rungtynes. „Stumbro“ gynybos praėjusiame ture įveikti nepavyko, tačiau didžiąją mačo dalį mažumoje žaidusiai komandai teko visų pirma rūpintis savo vartų saugumu. Tai, kad į Jonavą svečiams teks keliauti be diskvalifikuoto Gabrieliaus Zagursko, kuris tiesiogiai, įvarčiais ar rezultatyviais perdavimais, prisidėjo prie dviejų trečdalių komandos įvarčių, tarsi ir lengvina „Jonavos“ užduotis, bet turnyro lentelės kaimynių „šešių taškų“ mūšyje bus panaudojami visi rezervai.

Sugebės „Kauno Žalgiris“ vėl sustabdyti „riterius“?

Vos du taškus iki šiol iškovoję kauniečiai vieną jų iškovojo rungtynėse prieš šalies vicečempionus, todėl neprieštarautų pakartoti šį pasiekimą, nutraukti penkių pralaimėjimų seriją ir sumažinti atsilikimą nuo bėgančių varžovų turnyro lentelėje. Komanda ieško sprendimų – išsiskirta su treneriu Vitalijumi Stankevičiumi ir kai kuriais vilčių nepateisinusiais žaidėjais, neslepiama, kad yra ieškoma sudėties pastiprinimo. O jis reikalingas ypač gynybos linijai, kuri pastaruoju metu braška pernelyg garsiai. Komandos vadovai pripažįsta, kad varžovų meistriškumas dažnai būna didesnis, todėl skirtumą reikėtų kompensuoti kovingumu ir atsidavimu aikštėje, tačiau, nuolat pralaimint, vis sunkiau yra surasti psichologinių jėgų.

Savo ruožtu „Trakai“ pastaruoju metu žaidžia bene geriausią savo futbolą šį sezoną. Po įspūdingos pergalės prieš „Atlantą“ nepralaimėta ir „Žalgiriui“. Tokie rezultatai leido „riteriams“ pabėgti iš vidurinės turnyro lentelės į lyderių trejetuką, todėl visiškai pagrįstai akistatoje prieš paskutinėje vietoje besikapstančius varžovus yra laukiama tik dar trijų taškų. Bet kokia kita mačo baigtis bus prilyginama tragedijai, nes dovanų varžovams „Trakai“ šiemet pridalino pernelyg daug.

2017 metų A lygos XIII turas:

Gegužės 23 d. 18.00 „Jonava“ – „Utenis“ (Jonavos miesto stadionas);
Gegužės 23 d. 20.00 „Trakai“ – „Kauno Žalgiris“ (LFF stadionas);
Gegužės 24 d. 18.00 „Sūduva“ – „Žalgiris“ (ARVI arena);
Gegužės 24 d. 20.00 „Stumbras“ – „Atlantas“ (S. Dariaus ir S. Girėno stadionas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją