Mūsiškių varžovais Europos U-21 čempionato atrankos antroje grupėje bus Italijos, Serbjios, Slovėnijos, Airijos ir Andoros futbolininkai.

Lietuvos jaunimo rinktinės gretas papildė keturi pastąrasias savaites su nacionaline rinktine rungtyniavę žaidėjai – Simonas Stankevičius, Donatas Kazlauskas, Gratas Sirgėdas ir Rolandas Baravykas.

Ankstyvą pirmadienio rytą rinktinė išskrido į Kijevą, o iš ten – į Barseloną, kur laukia kelių valandų kelionė autobusu iki Andoros. Lietuviai rungtynėms rengėsi pasiruošimo stovykloje Kaune. Rinktinės kapitonas, Justinas Januševskis pasakojo, kad stovykoje buvo akcentuojama taktika.

„Visi iš klubų grįžę, sezonas įpusėjęs. Visi neblogos fizinės būklės, todėl daugiau treniravomės taktine prasme“ , – teigė J. Januševskis.

Prieš rungtynes treneris akcentavo agresyvią ir kibią varžovų gynybą.

„Didesnį dėmesį skiriame žaidėjų susižaidimui. Taip pat analizuojame priešininkus, kaip būtų lengviau juos įveikti“, – teigė rinktinės vyriausiasis treneris A. Narbekovas.

Andoros rinktinė atrankos ciklą pradėjo dvejais pralaimėjimais išvykoje. Pirmoje dvikovoje pietiečiai svečiuose 0:1 nusileido airiams, o praėjusią savaitę rezultatu 0:4 išvykoje pralaimėjo Slovėnija.

„Žiūrėjome įrašus, jie ginasi praktiškai visa komanda, pasitinka savo aikštės pusėje. Rungtyniaujant su Andora reikia greito mąstymo, greito išpildymo ir susikuriant progas reikia jas išnaudoti“, – teigė A. Narbekovas.

Andoros ir Lietuvos jaunimo rinktinių dvikova vyks birželio 16 d. Andoros „Estadi Comunal“ nuo 19 val. mūsų laiku.