Jonava“ prieš tai pralaimėjo net penkerias rungtynes iš eilės. Traumų ir diskvalifikacijų išretinta Jonavos komanda neturėjo kur trauktis, laimėjo, surinko 9 taškus ir iš šeštos vietos išstūmė kitą Kauno ekipą – „Stumbrą“.

„Kauno Žalgiris“ yra vienintelis pergalių sezone dar neiškovojęs klubas. Komandai kol kas nepadėjo ir tai, kad po paskutinio sužaisto turo atsisveikinusį trenerį Vitalijų Stankevičių pakeitė iki šio sezono jai vadovavęs Laimis Bičkauskas. „Kauno Žalgiris“ patyrė jau 8-ą nesėkmę ir su 2 taškais lieka paskutinis – aštuntas.

Jonavai įvarčius pelnė Tadas Eliošius (43-ią min.), Klaudijus Upstas (76-ą min.) ir Laurynas Stonkus (90+1 min.). Kaunietis Aurimas Raginis (88-ą min.) santykį buvo sušvelninęs iki 1:2.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 1 – 3 „Jonava“

43' Tadas Eliošius [0 - 1]
76' Klaudijus Upstas [0 - 2]
88' Aurimas Raginis [1 - 2]
90+1' Laurynas Stonkus [1 - 3]

„Jonava“ pirmą kėlinį pradėjo aktyviai ir daugiausiai problemų varžovams sukėlė standartinių situacijų metu. Davidui Makradzei pakėlus kampinį, prie vartų kilo sumaištis, bet kamuolys atsidūrė Nemanjos Bjelano rankose. Dar viena pavojinga proga kilo po kito kampinio, kai galva smūgiuoti pabandė Benas Spietinis. Gražią ataką surengė K. Upstas, kamuolį į kitą aikštės kraštą permetęs D. Makaradzei, visgi iš eigos gruzinui smūgiuoti tiksliai nepavyko.

Pirmą pavojingesnę progą įpusėjus kėliniui varžovų gretose turėjo Mario Duque, tačiau jo bandymą smūgiuoti atrėmė „Jonavos“ gynėjai. Vėliau savo sugebėjimus turėjo pademonstruoti Karolis Salikas, kai tolimu baudos smūgiu jo budrumą patikrino žalgirietis A. Raginis. Besibaigiant kėliniui „Jonava“ įmušė pirmą rungtynių įvartį. Po Vitalijaus Barinovo uždirbto baudos smūgio, 43 min. kampinį kėlęs D. Makaradzė kamuolį tiksliai atidavė T. Eliošiui, o kapitonas griūdamas sugebėjo keliais kamuolį nukreipti į vartus.

Antro kėlinio pradžioje dar vieną pavojingą išpuolį surengė svečiai, kai kairiu kraštu prasiveržęs K. Upstas smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį paskutinę akimirką galva numušė Ignas Dedura. Jau kitoje aikštės pusėje K. Salikui sėkmingai nepavyko atmušti kamuolio, tad progą smūgiuoti gavo Igoris Jasinskis, visgi saugo bandymą griūdamas sustabdė Eduardas Ževnerovas.

„Jonava“ toliau ieškojo progų atakuoti, į aikštę treneris Donatas Vencevičius išleido puolėją Lauryną Stonkų. Td. Eliošius turėjo dar vieną puikią progą pasižymėti, kai stojo realizuoti E. Ževnerovo uždirbto baudos smūgio, deja, kamuolys lietė skersinį ir praskriejo virš vartų. Vėliau suklydo varžovų vartininkas ir kamuolį į tuščius vartus pabandė nukreipti K. Upstas, tačiau N. Bjelanas paskutinę akimirką spėjo dar sutrukdyti ir kamuolys praskriejo šalia vartų.

Visgi netrukus krašto saugui pavyko pelnyti antrą komandos įvartį. Nesusišnekėjus „Kauno Žalgirio“ žaidėjams, 76 min. iš po gynėjų kojų kamuolį nugvelbė ir į vartus tiksliai pasiuntė K. Upstas, kuriam tai yra antras įvartis „Jonavos“ klubo gretose. Iš kart po to, greitos atakos metu L. Stonkus baudos aikštelėje surado Maksimą Marusičių, bet ukrainiečio smūgį atrėmė Kauno klubo vartų sargas. Persvarą įgiję jonaviškiai toliau atakavo, progų turėjo ir K. Upstas, ir L. Stonkus, visgi kėlinio pabaigoje rezultatą sušvelnino gražų įvartį pelnęs ir šansų K. Salikui nepalikęs „Kauno Žalgirio“ saugas A. Raginis.

Tačiau paskutinį akcentą šiose rungtynėse per teisėjo kompensuotą laiką padėjo trečią komandos įvartį įmušęs L. Stonkus, kuriam puikų perdavimą atliko M. Marusičius – 3:1.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris1090121:627
2.Sūduva953120:1218
3.Atlantas952215:617
4.Trakai103527:614
5.Utenis104248:1414
6.Jonava1023514:179
7.Stumbras101367:186
8.Kauno Žalgiris100286:192

D. Vencevičius ir L. Stonkus: pergalės suteikia pasitikėjimo

„Jonavos“ treneris Donatas Vencevičius, dėkojo savo auklėtiniams už norą ir pastangas sunkioje kovoje

„Esu patenkintas rungtynėmis, noriu padėkoti komandai už tris taškus, už kovą ir rodytą norą. Rungtynės buvo sunkios, nes turėjome pralaimėjimų seriją, prisidėjo ir kortelės, ir traumos, tad situacija išties nebuvo džiuginanti. Bet vyrai, kurie išėjo į aikštę, parodė charakterį ir jiems pavyko laimėti, nors rungtynių pabaiga buvo įtempta. Turėjome dar keletą labai gerų progų ir rungtynes galėjome baigti anksčiau. Jautėsi, kad žaidėme ant natūralios vejos. Pavasaris vėluoja, aikštė nebuvo idealios būklės, teko įdėti dvigubai daugiau jėgų nei ant dirbtinės aikštės“, – laimėtą kovą apibendrino „Jonavos“ vyr. strategas.

Antrą savo įvartį šiame sezone pelnęs puolėjas L. Stonkus neabejojo, kad pergalė pridės pasitikėjimo, kurio taip trūko po nesėkmių ruožo.

„Nuotaikos – puikios. Pagaliau po kelių nesėkmių iškovojome pergalę. Buvome psichologiškai „pasėdę“, tad pergalė tikrai pridės pasitikėjimo savimi. Pirmoje rungtynių dalyje buvo nelengva, nes pirmą kartą užlipome ant natūralios vejos. Prieš tai treniravomės ir žaidėme tik ant dirbtinės, todėl mūsų technika iš pradžių tikrai šlubavo.

Antrame kėlinyje komanda jau apsiprato ir viskas buvo daug geriau. Po pertraukos pastiprinome puolimą. Tą mes visada norime daryti ir pelnyti kuo daugiau įvarčių. Turėjome ir daugiau progų: įmušti dar kartą galėjo K. Upstas, Maksimas Marusičius, aš pats. Tiesa, praleidome vieną varžovų įvartį. Jis tapo tokiu nedideliu šaltu dušu, bet gerai, kad atsilaikėme ir pelnėme trečią įvartį“, – po laimėtų rungtynių kalbėjo „Jonavos“ puolėjas.

Po keitimo pasirodęs L. Stonkus džiaugiasi didėjančiu žaidimo minučių skaičiumi.

„Įmušiau po pirmo turo rungtynių. Manau, tai suteiks man daugiau pasitikėjimo savimi ir treneriai labiau pasitikės. Jau dabar po truputį, bet vis dažniau gaunu daugiau žaidimo laiko. Tikiuosi dar geresnio trenerių įvertinimo“, – kalbėjo žaidėjas.

XI turo rungtynes jonaviškiai gegužės 10 d. namuose žais su čempionato lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“.