Į Italiją T. Švedkauskas persikėlė dar praėjusių metų rugpjūtį – „Sūduva“ žaidėją vienam sezonui išnuomojo „Fiorentina“ klubui.

Italijos jaunimo čempionate lietuvis galėjo debiutuoti tik šių metų pradžioje ir iš karto paliko įspūdį rungtynėse prieš Turino „Juventus“ bendraamžius.

Vasario mėnesį T. Švedkauskas sužibėjo viename iš prestižiškiausių jaunimo futbolo varžybų pasaulyje - tarptautiniame Viaredžo turnyre, kuriame buvo išrinktas geriausiu vartininku. Pusfinalio rungtynėse „Fiorentina“ susitiko būtent su „Roma“ klubu.

Praėjusią savaitę T. Švedkauskas atstovavo Lietuvos U-19 rinktinei Baltijos taurės turnyre Estijoje, o šią savaitę atvyko į Italijos sostinę ir pasitreniravęs „Roma“ gretose sudarė kontraktą su klubu.

AS „Roma“ tris kartus yra tapęs Italijos čempionus ir devynis kartus laimėjo šalies taurę. Klubas nuolat dalyvauja Europos taurių varžybose, tačiau praėjusiais metais šalies čempionate liko septintas ir šios teisės neiškovojo.

Jaunam lietuviui „Roma“ komandoje veikiausiai teks trečiojo vartininko vaidmuo. Treniruotėse T. Švedkauskas mokysis iš dviejų patyrusių ir žinomų žaidėjų – Olandijos rinktinės vartininko Maarteno Stekelenburgo ir ilgamečio Rumunijos vartų sargo Bogdano Lobonto.

Romoje marijampolietis sutiks ir tėvynainių, tačiau - mirtino „Roma“ priešo „Lazio“ stovykloje. Pastarojo klubo jaunimo ekipai atstovauja metais vyresnis U-21 rinktinės gynėjas Aurimas Vilkaitis ir nacionalinės rinktinės gynėjas Marius Stankevičius.

Rimtas iššūkis T. Švedkausko laukia ir kitąmet - vartininkas turės galimybę su Lietuvos U-19 rinktine dalyvauti mūsų šalyje vyksiančiame Europos U-19 čempionato finaliniame etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)