Lukas Spalvis

Gimė: 1994-07-27, Vilniuje.
Amžius: 22 metai
Pozicija: Puolėjas
Statistika rinktinėje: 15 rungtynių, 2 įvarčiai
Klubas: Lisabonos „Sporting“ (Portugalija)
Ankstesni klubai: SV „Weil“ (Vokietija), SC „Freiburg“ (Vokietija), Nacionalinė futbolo akademija, „Aalborg“ BK (Danija).

2016 metų statistika

Rinktinėje: 5 rungtynės (390 min.);
Klubuose: „Aalborg“ (Danija) - 15 rungtynių, 3 įvarčiai (2016 m.);
Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) – oficialiose rungtynėse nežaidė.

Šešerių iš Lietuvos išvykęs L. Spalvis užaugo klajodamas po Vokietiją ir Šveicariją – ten rankinį žaidė jo mama, buvusi mūsų šalies rankinio rinktinės žaidėja Lina Spalvienė. Sportininko genai atvedė Luką į futbolą, tačiau Vokietijos klubuose pagrindus įgijęs žaidėjas suprato, kad šioje šalyje prasimušti aukštyn bus labai sunku.

Po neilgo laikotarpio Kaune, kur treniravosi su Nacionalinės futbolo akademijos komanda, perspektyvų puolėją pakvietė Danijos klubas „Aalborg“. Dar iki tol, 2013-ųjų vasarą, jaunas žaidėjas išgarsėjo ne tik Lietuvoje – jo įvartis kulnu žaidžiant už U-21 rinktinę Suomijoje tapo „Youtube“ sensacija ir sulaukė 170 tūkst. peržiūrų. Europos futbolo skautams savo sugebėjimus jis taip pat pademonstravo mūsų šalyje vykusiame žemyno U-19 čempionate.

2014-ųjų kovą jis debiutavo Lietuvos rinktinėje, įmušė pirmus įvarčius „Aalborg“ ir pirmąjį sezoną iškovojo tiek Danijos čempionų titulą, tiek ir taurę. Tačiau naujo sezono pradžioje smogė nelaimė – kryžminių raiščių trauma.

Po 215 dienų į aikštę grįžusiam žaidėjui prireikė laiko atsigauti, bet pasitikėjimo savimi nestokojantis futbolininkas 2015/16 metų sezone pasirodė dar geriau nei anksčiau. Su 18 įvarčių jis tapo rezultatyviausiu Danijos lygos žaidėju ir patraukė „Sporting“ dėmesį.

Deja, naujoje komandoje L. Spalvis jau pirmose kontrolinėse rungtynėse patyrė sunkią traumą ir nuo vasaros rungtyniauti negali. Visgi pasirodymai pirmoje metų pusėje – įskaitant pasiaukojimą dėl Lietuvos rinktinės, kai rungtyniavo nepaisant skausmų, jam leido ir vėl patekti tarp kandidatų į metų žaidėjo prizą.

Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimų platformą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)