14:45 „Stoke City“ – „Manchester United“

Žiūrint į istoriją - „Manchester United“ futbolininkai per Kalėdas demonstruoja geriausią žaidimą visoje „Premier“ lygoje. Jie laimėjo 18 iš paskutiniųjų 19 susitikimų, vykusių antrąją Kalėdų dieną. Pratęsti šią tradiciją būtina, jei Louisas van Gaalas nori išsaugoti savo darbo poziciją. Spaudoje sklando gandai, jog pralaimėjęs kitą susitikimą olandas būtų priverstas palikti savo postą. „Raudonieji velniai“ Anglijos pirmenybėse nelaimi jau keturis turus iš eilės, o pralaimėjimo atveju gali nukristi net į septintąją poziciją „Premier“ lygoje.

„Stoke City“ žaidimas pastaruoju metu labai banguotas. Jie vieną turą gali atrodyti apgailėtinai prieš vieną iš pirmenybių autsaiderių „Sunderland“ klubą, o jau kitame ture nepalikti jokių vilčių lygoje tuo metu pirmavusiai „Manchester City“ ekipai. Nestabilus šeimininkų žaidimas apsunkina visas prognozes apie tai, kokio žaidimo galima laukti pirmose šiandienos rungtynėse. Visgi, šiame mače naivu tikėtis rezultatyvios dvikovos – apie „Manchester United“ problemas puolime kalbama labai daug, o jų varžovai šį sezoną muša dar mažiau ir dalijasi paskutinę vietą „Premier“ lygoje pagal pelnytus įvarčius.

Pagrindinis prieš rungtynes kylantis klausimas:

Ar „United“ futbolininkai tikrai nori trenerio poste išsaugoti Louisą van Gaalą?

Prieš šias rungtynes kalbėdamas su žiniasklaida Wayne`as Rooney pabrėžė, jog „Manchester United“ futbolininkai į aikštę eina kovoti ir dėl trenerio, bet pasirodo vis daugiau pranešimų dėl to, kad kai kurie komandos žaidėjai yra nusivylę trenerio metodais ir praradę tikėjimą olando sugebėjimais. Kaip žaidėjai nori išlaikyti strategą savo ekipoje geriausiai atspindės jų pastangos šiandienos rungtynių metu.

17:00 „Liverpool“ – „Leicester City“

Pastaraisiais metais, penkios iš šešių komandų, kurios po Kalėdų žengė pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, laimėjo „Premier“ lygą. Jei šiandien iškovos pergalę - „Leicester City“ bus ta komanda, kuri šiemet užims pirmąją poziciją po Kalėdų. Nors tai toli gražu negarantuoja nugalėtojų titulo, tai yra tas pasiekimas, kurio pasiekti svečiai vyksta į „Anfield“ stadioną.

Nors komandos į šias varžybas atvyksta skirtingų nuotaikų ir skirtingų formų – „Liverpool“ nelaimi tris turus iš eilės, o jų varžovai nepralaimi jau dešimties susitikimų paeiliui, rungtynių favoritais lažybų kontorose įvardami būtent rungtynių šeimininkai. Jurgeno Kloppo auklėtiniai sykį lygoje tuo metu pirmaujančią ekipą – „Manchester City“ jau nugalėjo, o šį kartą pakartoti tokį pasiekimą vokiečio auklėtiniams gali būti net lengviau. Jei prieš „City“ „raudonieji“ žaidė išvykoje, tai šiame mače jie žais prie savų žiūrovų.

Pagrindinis prieš rungtynes kylantis klausimas:

Ar kas nors gali sustabdyti Jamie Vardy ir Riyado Mahrezo duetą?

0. Per tiek šio sezono „Premier“ lygos rungtynių šis duetas nepelnė įvarčio. Rezultatyviausių Anglijos čempionato žaidėjų šiemet „Premier“ lygoje dar nepavyko sustabyti niekam. Vardy, nors ir nutraukė savo įmuštų įvarčių seriją, gali pasigirti dar vienu įspūdingu pasiekimu – puolėjas šį sezoną per septynioliką turų, aikštės nė karto nepaliko tiesiogiai neprisidėjęs prie bent vieno įvarčio. Žaidėjas šiemet visose rungtynėse arba pelnė įvartį, arba atliko rezultatyvų perdavimą.

19:30 „Newcastle United“ – „Everton“

Šioms dviems ekipoms Kalėdos „Premier“ lygoje retai būna linksmos. Joms priklauso vieni iš blogiausių rezultatų žaidžiant antrąją Kalėdų dieną. „Everton“ laimi 28,6% rungtynių šią dieną, o „Newcastle“ rezultatas dar blogesnis – vos 21,1% pergalių.

Abiejų ekipų rezultatai šį sezoną nėra perdaug įspūdingi – „Everton“ vargu ar tenkina dešimta vieta „Premier“ lygoje, o pagaliau gerą formą pasiekę „Newcastle United“ futbolininkai sieks kuo greičiau pakilti iš nemalonios ir pavojingos septynioliktos vietos. Šias ekipas turnyrinėje lentelėje skiria vos šeši taškai, tad galima tikėtis lygios ir atkaklios dvikovos.

Pagrindinis prieš rungtynes kylantis klausimas:

Ar „Everton“ gali žaidybinę persvarą paversti pergale?

Tris paskutinius susitikimus „Everton“ turėjo persvarą tiek kamuolio kontrolėje, tiek smūgiais į vartus, tačiau per šiuos turus jie iškovojo viso labo du taškus. „Newcastle United“ užima priešpaskutinę vietą pagal abu šiuos rodiklius, tad tikėtina, jog „Everton“ ir šiame susitikime turės persvarą prieš varžovus šiose kategorijose. Ar šį kartą jiems pavyks tai paversti trimis taškai, sužinosime jau šį vakarą.

21:45 „Southampton“ – „Arsenal“

Jei šį turą iškovos pergalę, o „Liverpool“ nepralaimės „Leicester City“ komandai, „Premier“ lygoje į pirmą poziciją pakils „Arsenal“ ekipa. Po pergalės praėjusį pirmadienį prieš pagrindinius konkurentus „Manchester City“, „Arsenal“ privalo nebekartoti praeities klaidų ir išlaikyti pilną koncentraciją žaisdami prieš „Southampton“.

Galbūt kažkiek netikėtai, bet „Southampton“ yra blogiausią formą „Premier“ lygoje demonstruojanti ekipa. Per pastaruosius penkis turus iškovoję vos tašką, jie prarado penkias pozicijas ir nukrito į dvyliktą vietą „Premier“ lygoje. Šeimininkams galėtų padėti ne kartą šiemet matyta atsipalaidavusi ir į save nepanaši „Arsenal“ ekipa, tačiau jei „kanonieriai“ pademonstruos viską, ką jie sugeba – pergale turėtų džiaugtis svečiai.

Pagrindinis prieš rungtynes kylantis klausimas:

Ar Arsenas Wengeras suteiks poilsio pagrindiniams ekipos žaidėjams?

Traumų kamuojama „Arsenal“ ekipa šį sezoną yra priversta daryti dar mažiau pakeitimų startinėje sudėtyje, nei tai buvo daroma įprastai. Prieš Alexio Sanchezo traumą Wengeras kalbėjo, jog jam yra reikalingas poilsis, o prieš dvi savaites jis užsiminė apie norą per šventinių rungtynių maratoną suteikti šiek tiek poilsio Mesutui Ozilui. Per šią savaitę Londono ekipos dar laukia rungtynės prieš „Bournemouth“ (antradienį) ir „Newcastle United“ (kitą šeštadienį), tad bus įdomu stebėti, ar Arsenas Wengeras nuspręs patausoti savo lyderius šių susitikimų metu. Aišku tik viena, jei į aikštę žengs pagrindinė ekipos sudėtis ir kažkuris žaidėjas patirs traumą, prancūzas eilinį kartą turės klausytis kritikos lavinų, dėl to, jog pervargina savo futbolininkus.

Kitos šeštadienio „Premier“ lygos rungtynės:

17:00 „Aston Villa“ – „West Ham“

17:00 „Bournemouth“ – „Crystal Palace“

17:00 „Chelsea“ – „Watford“

17:00 „Manchester City“ – „Sunderland“

17:00 „Swansea“ – „West Brom“

17:00 „Tottenham“ – „Norwich“

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)