Devynis taškus antrame A lygos rate surinkę jonaviškiai (6 vieta, 15 taškų) iškovojo tris pergales 3:1 (1:0) įveikdami „Kauno Žalgirį“ ir tokiu pačiu rezultatu 1:0 Klaipėdos „Atlantą“ bei Utenos „Utenį“.

Vilniuje jie 0:1 (0:1) turėjo pripažinti „Trakų“ pranašumą, namie 1:4 (1:0) nepasipriešino Marijampolės „Sūduvai“ bei 0:2 (0:2) nusileido Vilniaus „Žalgiriui“. O paskutiniame ture 1:2 (0:1) pergalę iš Jonavos išsivežė Kauno „Stumbras“. Pastarasis mačas, kaip ir pirmo rato pabaigoje, itin sugadino vyr. trenerio D. Vencevičiaus nuotaiką.

Futbolo specialistas pasidalijo savo įžvalgomis su fkjonava.lt

Treneri, kaip vertinate antrą čempionato ratą, kuo jis skyrėsi nuo pirmojo?

– Antras ratas skyrėsi nuo pirmo, kadangi turėjome daug traumuotų žaidėjų, nepavykdavo ta pačia sudėtimi nors keletą rungtynių sužaisti. Žaidimo atžvilgiu, žaidėme truputį kitaip. Norėdavome visą laiką būti su kamuoliu, įžaisti jį.

Bet atsiliepė perėjimas nuo dirbtinės aikštės ant natūralios, žolės kokybė neleido to įgyvendinti. Bet tose rungtynėse, kuriose iškovojome taškus, vaikinai parodė charakterį, įrodė, kad gali ir moka kovoti. Surinkome devynis taškus, trimis daugiau nei pirmame rate, kas yra gerai.

– Visgi vertinant rezultatus, devyni taškai yra Jus tenkinantis rezultatas?

– Galėjome turėti dvylika. Gaila tų paskutinių rungtynių su „Stumbru“, nes juos buvome pajėgūs įveikti. Pirmas kėlinys man vis dar neduoda ramybės, nerandu atsakymo.

Žinojome, kad svarbios rungtynės, kad neparanki komanda, tad privalėjome palenkti viską į savo pusę. Pergalės atveju turnyrinėje lentelėje galėjome atsiplėšti nuo Kauno klubo ir dar priartėti prie „Atlanto“. Gaila, kad namie taip neatsakingai pasirodėme, man šių rungtynių išties gaila.

– Bet tikriausiai yra momentų, dėl kurių tikrai džiaugiatės?

– Vienu metu buvome sunkoje situacijoje, turėjome penkis pralaimėjimus iš eilės, darbas ir treniruotėse jau kitoks buvo, psichologiniai dalykai žaidėjus slėgė, vaikinai aikštėje bijojo padaryti klaidą. Džiaugiuosi, kad futbolininkai tada su „Kauno Žalgiriu“, o vėliau išvykoje su „Atlantu“ parodė charakterį, nors aikščių kokybė nebuvo ideali, ir mes sugebėjome laimėti.

– Kiek įtakos šiame etape padarė žaidėjų traumos ir diskvalifikacijos?

– Traumos, diskvalifikacijos truputį trukdė ir mums, treneriams, ir žaidėjams. Norisi, kad komanda susižaistų, o teko nuolat viską kaitalioti. Suprantama yra pakeisti vieną ar du žaidėjus, bet kai reikėjo keisti penkis ar šešis. Šių aplinkybių visgi nenoriu per daug sureikšminti, bet traumos turėjo įtakos šiame etape.

– Šiuo metu tarp septintos ir ketvirtos vietos – tikra grūstis, komandas skiria po vieną tašką, ketvirtoje vietoje esantis „Atlantas“ irgi negali būti ramus. Ar trečiame rate galime laukti dar didesnės įtampos?

– Visada ta įtampa buvo, reikėjo laimėti prieš „Stumbrą“ ir dabar būtų viskas kitaip. Dabar lentelėje esame visi susiglaudę ir kiekvienos rungtynės kitame rate bus svarbios. Iki pat čempionato galo reikės kovoti dėl vietos po saule.

– Sezono pradžioje prisijungęs Martynas Dapkus po ketverių metų pertraukos vėl sulaukė kvietimo užsivilkti rinktinės marškinėlius. Ar džiaugiatės dėl to?

– Martynas tą kvietimą pasiekė savo darbo kiekvienoje treniruotėje ir rungtynėse. Visi treneriai labai džiaugiamės už jį. Tautvydas Eliošius taip pat yra vertas būti rinktinėje, gaila, kad mėnesį jis nežaidė dėl traumos, ir tik tas, manau, jam sutrukdė gauti kvietimą. Tautvydui dar viskas priešakyje, jis turi stengtis, dirbti, ir, manau, vėliau jo vėl sulauks. Kiekvieno žaidėjo svajonė yra žaisti rinktinėje, visa komanda džiaugiamės už Martyną. Dar du žaidėjus išleisime į jaunimo (iki 21 m.) rinktinę.

– A lygoje dėl rinktinių kovą paskelbta dviejų savaičių pertrauka. Kaip ketinate ją išnaudoti, galbūt dairysitės pastiprinimo?

Sužaisti draugiškų rungtynių neplanuojame. Davėme pora laisvų dienų, kad futbolininkai pailsėtų, atsigautų, išsigydytų mikrotraumas. Nuo pirmadienio kibsime į darbus, nes laukia trejos svarbios rungtynės: išvykoje su Marijampolės „Sūduva“, namie su Vilniaus Žalgiriu“, dar prisidės ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės trečias etapas.

Tad stengsimės maksimaliai išnaudoti šią pertrauką. Pastiprinimo visad norisi, ties tuo dirbame, liko dvejos rungtynės ir tada perėjimų langas atsidarys. Čia natūralus procesas, reikės ieškoti pastiprinimo.

Po rinktinių pertraukos, birželio 15 d., jonaviškių lauks XV A lygos turo dvikova su antroje vietoje žengiančia Marijampolės „Sūduva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją