Sėkmingai šių metų taurės varžybose rungtyniaujantis „Garliavos“ klubas jau pateko tarp šešiolikos stipriausių šalies ekipų ir bandys įkasti aiškiems šios poros favoritams.

„Pasiekėme taurės aštuntfinalį. Nors kalbama, kad dvikova su „Trakais“ labiau tik simbolinė ir varžovai atvyks tik sutvarkyti formalumus, tačiau aš tikiu, jei mūsų ateis palaikyti gausus būrys sirgalių. Manau, kad galime nustebinti ir visko gali būti“, - prieš sekmadienio dvikovą optimistiškai nusiteikęs sakė FK „Garliava“ klubo vadovas Henrikas Grigas.

Savo sėkmingą kelią LFF taurės varžybose FK „Garliava“ pradėjo balandžio 29-ą dieną Klaipėdoje, kur rezultatu 2:0 pranoko III lygos „Sendvario“ ekipą. Antrame etape jaunieji garliaviečiai iš kovos eliminavo geriau kotiruojamą II lygos Vakarų zonos Mažeikių „Atmosferą“. Rungtynės Kauno rajono ekipa laimėjo rezultatu 1:0.

Taigi H. Grigo ir Gintauto Vaičiūno vadovaujama ekipa LFF taurės varžybose per du etapus pelnė 3 įvarčius ir sugebėjo savo vartus išsaugoti tuščius. Ar to galime tikėtis ir sekmadienį? Ar burtai buvo palankūs „Garliavos“ klubui ar ne? Sužinosime jau po dviejų dienų.

„Tikėjomės pačio stipriausio varžovo. Norėjome, kad burtai suvestu su vienu iš pajėgiausiu Lietuvos klubu. Taip ir atsitiko“, - tikino G. Vaičiūnas.

Juk sakoma, jog geriausiai tobulėti, kuomet rungtyniauji prieš stipresnį ir pajėgesnį varžovą. „Garliavos“ jauniems futbolininkams šios rungtynės bus vienareikšmiškai labai naudingos.

„Vaikinai su nekantrumu laukia šių rungtynių ir gal truputi jaudinasi. Nėra ką diskutuoti apie lygių skirtumą bet visada norisi rungtyniauti su geriausiais. Komanda jauna, ji turi kur tobulėti ir augti, tai bus bet kokiu atveju gera patirtis vyrukams. Pagrindinis uždavinys - padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso“, - sakė „Garliava“ treneriai.

FK „Garliava“ šiemet debiutavo ne tik LFF taurės varžybose, bet ir LFF III lygos Kauno apskrities pirmenybėse. Ten ekipai sekasi vidutiniškai. Po šešerių sužaistų rungtynių garliaviečiai su 6-iais taškais dalijasi 4-6 vietomis su „Kėdainiais“ ir „Hegelmann Litauen B“ ekipa.

„Šiais metais pasirinkome dalyvauti III lygos pirmenybėse, nors turėjome teisę žaisti vaikinų U-19 pirmenybėse. Žaidžiant su vyrais dar trūksta patirties, todėl ir rezultatai nėra stabilus, bet tai yra pats tiesiausias kelias link kokybiškesnio tobulėjimo“, - pridūrė G. Vaičiūnas.

Pačios svarbiausios šiame sezone Kauno rajono FK „Garliava“ klubo rungtynės vyks sekmadienį Kauno Technologijos Universiteto (KTU) stadione (Radvilėnų plentas 19). Rungtynių pradžia 18.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)