„Per visą savo karjerą visuomet matydavau galimybes kažkam padėti pasiekti kažką didaus, – kalbėjo B. Schweinsteigeris. – Mano persikėlimas į Čikagą niekuo nesiskirs. Klubo vizija ir filosofija man tinka, noriu padėti jam pasiekti tikslus.“

Atėjus į Mančesterio ekipą Jose Mourinho veteranas buvo retas svečias aikštėje. Saugas šį sezoną žaidė vos keturiose rungtynėse, o „Premier“ lygoje taip ir nepasirodė. Paskutinį kartą jis rungtyniavo vasario 22 dieną Europos lygos dvikovoje su „Saint-Etienne“.

Visą savo karjerą prieš persikeldamas į „Manchester United“ 2015 metų liepą vokietis gynė Miuncheno „Bayern“ garbę. Nuo 2002 iki 2015 metų jis iškovojo 8 Bundeslygos titulus, o 2013 metais tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju.

Praėjusią vasarą B. Schweinsteigeris baigė karjerą Vokietijos rinktinėje. Čia jis sužaidė 121 rungtynes ir pelnė 24 įvarčius. 2014 metais su nacionaline ekipa jis tapo pasaulio čempionu.

„Jis bus geriausias čempiono pavyzdys vyrams. Jis vis dar gali tai pademonstruoti ne tik drabužinėje, bet ir aikštėje. Jis parodys komandai, kaip reikia dirbti, ruoštis, elgtis, galvoti, kad pasiektum tokį lygį“, – komentavo „Fire“ treneris serbas Veljko Paunovičius.

Praėjusį sezoną Amerikos futbolo lygos turnyro dugne buvęs „Fire“ prisiviliojo į komandą JAV rinktinės narį Daxą McCarty, buvusią „Galaxy“ žvaigždę Juninho ir Vengrijos rinktinės atstovą Nemanją Nikoličių.

Persikėlimas vyksta praėjus keturiems mėnesiams po to, kai Mančesteryje B. Schweinsteigeris buvo pastebėtas pietaujant su V. Paunovičiumi.

Į Ameriką futbolininką lydės ir jo žmona Ana Ivanovič. Karjerą baigusi garsi serbų tenisininkė už B. Schweinsteigerio ištekėjo praėjusią vasarą.

„Man gaila palikti tiek draugų Mančesteryje, tačiau esu dėkingas, kad klubas leido man priimti Čikagos iššūkį, – kalbėjo Schweini ir Basti pravardes turintis saugas. – Man patiko dirbti su treneriais, žaidėjais, tačiau labiausiai norėčiau padėkoti sirgaliams. Dabar versiu naują karjeros lapą Čikagoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)