„UEFA pasakė, kad šitas stadionas neatitinka reikalavimų. Lietuvoje turi pagaliau suprasti, kad stadionas – garbės reikalas. Tai turėtų būti, pavyzdžiui, Vilniaus, Kauno merų rūpestis. Užsieniečiai, taip pat ir anglai, užduoda tą patį klausimą: tai kur jūsų meras, kodėl nėra stadiono?

Aš jau 25 metus girdžiu, kad bus stadionas. Ko tik negirdėjau. Kubiliui reikėjo, kad būtų „Chelsea“ – anglai jau atvažiavo. Butkevičius žadėjo, kad iki 2014 metų pastatys. Bet kol kas nieko nematau“, – į politikus INFO TV laidoje pirštu baksnojo J. Kvedaras.

Jo nuomone, baudų iš UEFA bus ir daugiau, jeigu rinktinė toliau žais LFF priklausančiame sostinės stadione, kuriame pirmadienį per rungtynes tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių kilo chaosas dėl nesuvaldytų žiūrovų srautų ir vienoje tribūnoje atsidūrusių abiejų komandų aistruolių.

„Policija išsidavė, kad ruošiamas bilietų pardavimo įstatymas. Tai – sveikintina, mes juos palaikome dėl šito dalyko. Tada neliktų problemos, kad aš galiu parduoti bilietą anglui. Bet kitame atrankos cikle vėl bus anglai, škotų dar daugiau atvažiuos. Jeigu nebus normalaus stadiono, beliks laukti naujų sankcijų. Arba, pirmiausia dar reikės leidimo rungtynes vėl vykdyti šiame stadione“, – dėstė LFF prezidentas.

Kalbėdamas INFO TV eteryje apie nacionalinės komandos rezultatus, J. Kvedaras neigė, kad pats lemia sprendimus, ką pakviesti į rinktinę.

„Aš jums galiu pridėjęs ranką prie širdies pasakyti – nė vienas federacijos vadovų niekada nesikiša į tai, ką treneris kvies. Niekada nieko nesako“, – aiškino J. Kvedaras, nepatikslinęs, kodėl rinktinėje nežaidžia Marius Stankevičius, Žydrūnas Karčemarskas, Deividas Šemberas ar Saulius Mikoliūnas.

LFF vadovas aiškino, kad pats į rinktinę kviestų tuos, „kurie yra geriausi ir tuo metu rungtyniauja klubuose, o ne trina suolus.“

„Man jau teko kalbėti su vienu treneriu, norinčiu kandidatuoti į rinktinę. Pridėjęs ranką prie širdies galiu pasakyti: nė vienas iš federacijos vadovų, kiek jų yra buvę, niekada nesikišo į komandos formavimą. Jeigu treneris paklausia nuomonės, žmonės ją išsako, bet sprendžia, galiu prisiekti, treneris“, – tikino J. Kvedaras.

Kartu jis patvirtino, kad pakeisti simboliškai atsistatydinusį Igorį Pankratjevą, kurio sutartis ir taip baigia galioti, pretenduoja Lietuvos rinktinės stratego postu itin susidomėjęs buvęs Vilniaus „Žalgirio“ vairininkas iš Lenkijos Marekas Zubas.

„Zubas vienas iš tų, kurie pretenduoja. Jis pažįsta virtuvę, daug metų su juo kalbamės, jis man nuolat kartoja: tavo problema – silpnas vaikų paruošimas. Su tuo sutinku, su kai kuo – ne.

Rinktinėje vyksta kartų kaita. Buvau susitikęs su vaikų treneriais, klausiau, ką užauginome per 25 metus: gynėją, saugą? Ko trūksta, kad jų nėra? Infrastruktūrą juk geriname, tą ir aną darome. Visi tyli. O didžiausia problema, kad nėra nė vieno normalaus klubo. Normalus – tas, kuris turi savo struktūrą, vaikų komandas. Dabar viskas likę iš sovietinio modelio. Futbolo mokyklos pavaldžios savivaldybei, LFF joms absoliučiai nieko negali pasakyti, negali nieko pareikalauti. O savivaldybėje niekam tai neįdomu“, – dėstė J. Kvedaras, regis, užmiršęs, kad centralizuotai jaunimo rinktinių futbolininkus ruošianti Nacionalinė futbolo akademija išlaikoma ir pavaldi ne kam kitam, o pačiai LFF.

INFO TV laidoje J. Kvedaras sulaukė ir klausimo apie rinktinės žaidėjų bei trenerio bendravimo manieras. Primename, kad vieni jų anksčiau įžeidinėjo garsų buvusį Lietuvos futbolininką Valdą Ivanauską ir kritišką nuomonę išreiškusį futbolo mėgėją, dizainerį Aleksandrą Pogrebnojų, kiti perėjo prie žiniasklaidos „auklėjimo“. Kulminacija buvo pasiekta, kuomet po dvikovos su anglais I. Pankratjevas nepanoro išklausyti žurnalistų klausimų oficialioje spaudos konferencijoje, o žaidėjai atsisakė bendrauti su žiniasklaida.

„Sakiau jiems: nesuprantu, ką, jūs norite, kad pralaimėjus jus girtų? Yra normali kritika, nepaisant jos, futbolininkai privalo kalbėti, bendrauti. Sakiau ir treneriui: tu turėjai pasakyti, kas tau išėjo, kas nepavyko, o ne paimti ir pabėgti. Nesame uždraudę nė vienam nei bendrauti, nei kalbėti“, – aiškino J. Kvedaras.

O paklaustas, ar kitoje LFF konferencijoje ruošiasi užleisti savo kėdę, jis numojo ranka.

„Mažiau pletkais tikėkite. Aš tik noriu, kad vaikams būtų sutvarkytos treniruočių sąlygos, treneriai galų gale paruoštų kažkokį produktą. O kai ateis laikas, futbolo visuomenė išsirinks tą, ką nori“, – užbaigė J. Kvedaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)