"Mūsų laukia sunkus darbas. Pasiekti tai, kas jau buvo sukurta, nebus lengva", trečiadienį oficialiame pristatyme gimtojoje Podgoricoje kalbėjo 53-ejų metų B. Tanjevičius, kurio treniruojama Italijos rinktinė 1999 metais tapo Europos čempione.

Spaudos konferencijoje treneris teigė, jog dvejus pastaruosius metus jis ketinęs treniruoti kurį nors klubą, tačiau konkretaus pasiūlymo sulaukęs tik gruodžio mėnesį iš "Budučnost" vadovų.

Finansinės B. Tanjevičiaus sutarties sąlygos neskelbiamos. Jis ir bus vyriausiasis Italijos rinktinės treneris.

Podgoricos komandoje B. Tanjevičius pakeitė Miroslavą Nikoličių, kurio treniruojami "Budučnost'''' krepšininkai Jugoslavijos krepšinio lygoje nepralaimi jau 22 mėnesius iš eilės. Pasak oficialios versijos, N. Nikoličius iš trenerio pareigų atsistatydino dėl konflikto su klubo vadovybe.

B. Tanjevičius į Italiją išvyko prieš 18 metų. Iki 1997 metų jis treniravo Italijos klubus, kol buvo paskirtas šalies nacionalinės vyrų rinktinės treneriu.

"Budučnost" krepšininkai šį sezoną žaidžia 24 komandų ULEB Eurolygos turnyre ir po aštuonių turų šešių ekipų D grupėje užima antrąją vietą (6 pergalės ir 2 pralaimėjimai). Kaip ir grupėje pirmaujanti Šarūno Jasikevičiaus ir Artūro Karnišovo "Barcelona" (Ispanija), Podgoricos komanda jau užsitikrino teisę žaisti Eurolygos aštuntfinalyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją