Paskutinėse 37-ojo turo rungtynėse įvarčius nugalėtojams pelnė Robertas Muričius (15 min.) ir Alexandru Ionutas Mitritra (87 min.), tačiau tai buvo tik komandos savivertę kelianti paguodos pergalė – „Pescara“ (17 taškų) čempionate finišuos paskutinė, 20-a, o „Palermo“ (23 taškai) komanda bus priešpaskutinė, 19-a.

Jau aišku, kad kitą sezoną abi šios ekipos žais antrame pagal pajėgumą šalies divizione – „Serie B“ pirmenybėse.

Aišku ir tai, kad šalies čempionų titulą eilinį kartą – šeštąjį iš eilės – jau užsitikrino Turino „Juventus“ (88 taškai) klubas, taip pat iškovojęs kelialapį ir į kito sezono UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapą.

Visgi dėl antrosios vietos ir antrojo kelialapio Italijoje dar verda labai atkakli kova. Šiuo metu antroje pozicijoje yra „AS Roma“ futbolininkai su 84 taškais, tačiau jiems ant kulnų lipa „Napoli“ komanda, turinti vos tašku mažiau.

Kam atiteks antrasis kelialapis į grupių etapą, paaiškės po sekmadienį, gegužės 28-ąją vyksiančio paskutinio turo mačų.

Jo metu Romos komanda namie priims „Genoa“, o Neapolio išvykoje žais su kita Genujos vienuolike – „Sampdoria“.

Trečioje vietoje likusiai komandai atiteks kelialapis į Čempionų lygos atrankos varžybas.

Į Europos lygos grupių etapą vietas jau užsitikrino Romos „Lazio“ ir „Atalanta“, į šio turnyro atrankos varžybas tikrai keliaus „AC Milan“.

Tik paskutiniame ture paaiškės ir trečioji komanda, kuri bus priversta atsisveikinti su aukščiausiu Italijos divizionu.

Italijos čempionato turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją