Apie tai skelbia BBC.

Teisėjas Jose Peralsas ragina skirti 5-erių metų nelaisvės bausmę buvusiam „Barcelona“ klubo prezidentui Sandro Roselliui. Pastarajam dar gresia ir 8,4 mln. eurų bauda.

S. Rosellis, Neymaras ir jo tėvas turės dalyvauti teismo procese.

Remiantis Ispanijos teisine sistema, mažesnė negu dvejų metų bausmė yra paprastai paverčiama lygtine bausme.

Bylą iškėlė Brazilijos investicijų grupė DIS, kuriai priklauso 40 proc. Neymaro perėjimo sumos teisių. Brazilai teigia, kad gavo daug mažiau pinigų negu jiems priklausytų.

S. Rosellis iš „Barcelona“ prezidento pareigų atsistatydino 2014 metais. Jis, kartu su Neymaru ir pastarojo tėvu jau liudijo teisme 2016 metų vasarį.

Birželį futbolo klubas sutarė su prokurorais dėl 4,7 mln. eurų baudos ir siekė nutraukti bylą dėl korupcijos ir mokesčių vengimo. Tačiau Ispanijos generalinis prokuroras atsisakė nutraukti bylą.

Neymaro komandos draugui ir kitai futbolo žvaigždei argentiniečiui Lioneliui Messi buvo skirta 21 mėnesio nelaisvės bausmė. Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė dėl tokio nuosprendžio pateikė apeliaciją.

„Barcelona“ klubo sudėtyje Neymaras du kartus tapo Ispanijos čempionu, tris kartus iškovojo šalies taurę, kėlė į viršų Čempionų lygos nugalėtojų trofėjų, laimėjo Europos ir Ispanijos supertaures bei tapo pasaulio klubų turnyro čempionu.

Spalio mėnesį Neymaras pasirašė su „Barcelona“ naują penkerių metų sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)