Kad iškovotų titulą, paskutiniame ture Madrido futbolininkams pakako sužaisti lygiosiomis, tačiau „Real“ nusprendė nežaisti su ugnimi ir jau 2 min. išsiveržė į priekį – pasižymėjo puikų Isco perdavimą gavęs ir varžovų gynybai jokių vilčių nepalikęs Cristiano Ronaldo.

55 min. svečiams pavyko padvigubinti persvarą – po kampinio ir Malagos futbolininkų neapdairumo baudos aikštelėje įvartį pelnė Karimas Benzema (2:0).

Tokio rezultato svečiams iš Madrido visiškai pakako – su 93 taškais Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai turnyro lentelėje tapo nebepavejami.

.@Lucasvazquez91 @MarceloM12 @Casemiro y @AlvaroMorata irrumpen en sala de prensa para bañar a Zidane en cava 😂🤣 "¡@realmadrid campeones!" pic.twitter.com/iy3w8i3IPa
— Alberto Piñero (@pineroalberto) 21 May 2017

„Barcelonos“ futbolininkai apginti titulą galėjo tik tuo atveju, jei paskutiniame ture „Real“ atstovai būtų suklupę, o patys katalonai laimėję namų rungtynes prieš „Eibar“ vienuolikę.

Savo užduotį Barselonos komanda vargais negalais įgyvendino, bet dovanėlės iš „Real“ nesulaukė.

Apskritai įveikti „Eibar“ šeimininkams pavyko tik po labai nuožmios kovos – 61 min. katalonai netgi atsiliko 0:2, tačiau sugebėjo išplėšti dramatišką pergalę 4:2.

Vieną įvartį varžovai įsimušė patys, vieną pelnė Luisas Suarezas, rezultatą persvėrė vieną iš dviejų abejotinų arbitro skirtų 11 m baudinių realizavęs Lionelis Messi, o mačo pabaigoje šeimininkų lyderis po individualaus slalomo įtvirtino pranašumą.

Su 90 taškų „Barcelona“ turnyro lentelėje liko antra.

„Real“ stipriausiu Ispanijoje tapo 33-ąjį kartą čempionato istorijoje, tačiau iškovoti titulą Karališkajam klubui pavyko po ilgokos pertraukos – paskutinį sykį „La Liga“ pirmenybėse „Real“ futbolininkai buvo triumfavę 2011-2012 m. sezone.

2012-2013, 2014-2015 ir 2015-2016 m. čempionatuose triumfavo „Barcelona“, o 2013-2014 m. abu šalies futbolo grandus sugebėjo pralenkti Madrido „Atletico“.

Rezultatyviausiu pastarojo 2016-2017 m. čempionato žaidėju tapo L. Messi, per 38 rungtynes pasižymėjęs net 37 kartus. L. Suarezas pelnė 29, o C. Ronaldo – 26 įvarčius.

Rezultatai

„Malaga“ 0 – 2 „Real

2' Cristiano Ronaldo [0-1]
55' Karimas Benzema [0-2]

„Barcelona“ 4 – 2 „Eibar“

7' Takashi Inui [0-1]
61' Takashi Inui [0-2]
63' Davidas Junca [1-2] - į savus vartus
69' Lionelis Messi [„Barcelona
] neįmušė 11 m baudinio
73' Luisas Suarezas [2-2]
75' Anderas Capa [„Eibar
“] pašalintas iš aikštės
76' Lionelis Messi [3-2] - iš 11 m

92' Lionelis Messi [4-2]

Kiti rezultatai

Madrido „Atletico“ 3 – 1 Bilbao „Athletic“

Vigo „Celta“ 2 – 2 San Sebastiano „Real Sociedad“

„Valencia“ 1 – 3 „Villarreal“

Galutinė Ispanijos čempionato turnyro lentelė

Tiesioginiai kelialapiai į UEFA Čempionų lygą atiteko „Real“, „Barcelonos“ ir „Atletico“ komandoms, kelialapis į Čempionų lygos atranką – „Sevilla“ ekipai. Į UEFA Europos lygos grupių etapą pateko „Villarreal“, į Europos lygos atranką – San Sebastiano „Real Sociedad“.

Su Ispanijos aukščiausiu divizionu tenka atsisveikinti Chichono „Sporting“, Pamplonos „Osasunos“ ir „Granados“ komandoms.

Kelialapį į elitinį divizioną iš žemesnės lygos kol kas yra užsitikrinusi tik Valensijos „Levante“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)