Merginos žaidė Leridos regiono vaikinų antros pagal pajėgumą lygos turnyre ir laimėjo visas 22-ejas čempionato rungtynes.

Ispanijoje mišrios komandos gali tarpusavyje žaisti tik iki 14-os metų amžiaus, todėl merginų komanda „AEM Lleida“ su bendraamžiais vaikinais rungtyniauja nuo 2014 metų.

„Kad motyvuotume šias merginas, mes joms leidome žaisti su vaikinais. Joms reikia rimtesnės konkurencijos, kad galėtų progresuoti“, – sakė klubo generalinis direktorius Jose Maria Salmeronas.

Pradžioje su vaikinais žaisti komandai buvo sudėtinga, jos pralaimėjo beveik visas pirmo sezono rungtynes, tačiau ilgainiui situacija apsivertė aukštyn kojomis.

Iki pat 2016-ųjų komanda negalėjo rasti rėmėjų, bet pradėjus skinti pergales į šį merginų kolektyvą atsigręžė ir vietos verslininkai.

Įdomu tai, kad net garsusis pasaulinio futbolo grandas Madrido klubas „Real“ kol kas neturi savo moterų komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)