„Tiesiog, kai atėjau į rinktinę, Deividas Česnauskis žaidė 18-tu numeriu. Jis buvo užimtas, todėl pasiėmiau laisvą 11-tą“, – paaiškino po mėnesio, gruodžio 18 d., 24-erių metų sukaktį minėsiantis A. Novikovas.

Techniškasis saugas net ir po skaudžiai 0:4 Sankt Galene pralaimėtų rungtynių Šveicarijai sutiko portalui DELFI papasakoti apie savo karjerą Vokietijoje, būsimus lietuvių iššūkius ir žodžius, kurie užgavo ne tik jį, bet ir visą Lietuvos rinktinę.

– Panašu, kad šveicarai gindamiesi jums skyrė išskirtinį dėmesį ir kartais net dviese pasitikdavo jus su kamuoliu. Ar jautėte tai?

– Gal kažkiek ir jaučiau didesnį varžovų dėmesį. Šveicarija kaip komanda yra gera ir ginasi gerai. Kai gaudavau krašte kamuolį, mane jie pasitikdavo dviese. Sunku žaisti, kai gauni kamuolį vieną kartą per 10 minučių ir tada tu turi kažką padaryti. Mes net dešimt perdavimų iš eilės nesugebėdavome atlikti.

Treneris padarė viską, ką galėjo, o mes – ne visai. Mums reikia žaisti futbolą, o ne spardytis. Bet mes mokomės iš klaidų ir aš manau, kad mes dar nustebinsime savo fanus ir Lietuvą.

– Kai kurie specialistai teigia, kad jums kartais dar trūksta šaltakraujiškumo priimant sprendimus aikštėje. Štai ir mače su šveicarais padarėte vieną klaidelę, dėl kurios Igoris Pankratjevas nebuvo labai patenkintas.

– Ne, man šaltakraujiškumo užtenka. Tiesiog taip išėjo. Klaidų būna visur. Bent jau bandau žaisti.

– Esate minėjęs, kad kol kas geriausias futbolininkas, prieš kurį jums yra tekę žaisti, – Garethas Bale‘as (2011 m. UEFA Europos lygos atkrinamosios varžybos: Edinburgo „Hearts“ prieš Londono „Tottenham Hotspur“ 0:5 – DELFI). Gal po rungtynių su šveicarais į jūsų sąrašo viršūnę pakilo Xherdanas Shaqiri? Juk jis pasižymėjo dviem įvarčiais ir dar atliko rezultatyvų perdavimą?

– Ne, nepakilo. Taip, jis pasiekė dublį... Buvo nurodymas prižiūrėti jo kairę koją, nes jis gali ja ir perdavimus atlikti, ir pramušti. Bet kaip gali mažiausias varžovų žaidėjas (169 cm ūgio – DELFI) baudos aikštelėje įmušti mums įvartį galva? Čia nieko nepadarysi.
Arvydas Novikovas

– Kitos atrankos turnyro rungtynės – su Anglija. Ir jos vyks legendiniame Londono „Wembley“ stadione. Ar laukiate šios dvikovos? Tuo labiau, kad ne vieną sezoną praleidote Škotijoje.

– Aišku, laukiu. „Wembley“ yra malonumas žaisti, o dar ir prieš anglus. Kai 2010 metais Anglijoje žaidėme su U-21 rinktine, pralaimėjome 0:3, o dabar tie patys žaidėjai yra jų nacionalinėje sudėtyje (Chrisas Smallingas, Philas Jonesas, Jordanas Hendersonas, Tomas Cleverley, Jackas Wilshere‘as, Danielis Sturridge‘as, Danny Welbeckas ir kiti – DELFI). Žiūrėsime, kaip dabar bus. Gal pavyks atsirevanšuoti jiems kaip nors.

– Kaip vertinate dabartinę mūsų padėtį grupėje? Ar šansų pakilti turime?

– Šansų visada yra. Reikia tikėti, o ne apkalbinėti.

– Turbūt girdėjote, kaip apie Lietuvos rinktinę atsiliepė Valdas Ivanauskas?

– Neįdomus man jis. Kaip taip žmogus gali kalbėti? Durnelis jis, reiškia, yra.

– Jis pareiškė, kad nacionalinėje komandoje nėra nė vieno gero žaidėjo Ar sutinkate?

– Tai gerai, jeigu jis žvaigždė... tegul mažiau geria.

– Ar tokie žodžiai supykdo ir papildomai motyvuoja?

– Žinoma, kad supykdo. Jis – juk buvęs Lietuvos U-21 rinktinės treneris (kai joje žaidė ir A. Novikovas – DELFI). Kaip jis taip gali apie savo buvusius žaidėjus sakyti? Tas pats, kas aš dabar apie jį pradėčiau nesąmones kalbėti.
Arvydas Novikovas

– Jūsų atstovaujamam Aujės „Erzgebirge“ klubui Vokietijos antros „Bundesligos“ čempionate taip pat kol kas sekasi sunkiai (16 vieta tarp 18 ekipų – DELFI). Koks jūsų vaidmuo komandoje ir jos tikslai?

– Vaidmuo kaip ir visur – žaisti, mušti įvarčius ir atlikti perdavimus, o komandos tikslas – likti lygoje ir surinkti kuo daugiau taškų. Žinoma, bus sunku, nes antroje „Bundesligoje“ visi klubai – stiprūs.

Dabartinė E grupės turnyro lentelė:

1.Anglija440011:112
2.Slovėnija42024:46
3.Šveicarija42028:36
4.Lietuva42023:66
5.Estija41121:24
6.San Marinas40130:111

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (431)