„Hat-trick'u“ šiame susitikime pasižymėjo 20-metis rusas Davidas Aršakianas. Po vieną tikslų smūgį pridėjo kitas legionierius iš Rusijos Jurijus Mamajevas ir Ronaldas Solominas.

Paguodos įvartį Utenos komandai galingu tolimu smūgiu įmušė tik po keitimo ant vejos pasirodęs Mykolas Krasnovskis.

Tris taškus į sąskaitą įsirašę „Trakai“ čempionate bent trumpam šoktelėjo į antrą poziciją, o vos tašką turintis „Utenis“ ir toliau lieka priešpaskutinis – devintas.

Rungtynių eiga:

Iki šių rungtynių šešis įvarčius į savo vartus praleidęs „Utenis“ dar iki pertraukos triskart buvo privertas išimti kamuolį iš tinklo, nors pirmojo kėlinio pradžia tokio scenarijaus nežadėjo.

Po lygios dvikovos pradžios pirmasis įvartis krito 12-ą minutę standartinės situacijos metu. Pakėlus kampinį, į kamuolį nepataikė Lukas Kochanauskas, sukeldamas gaisrą prie svečių vartų. D.Aršakianas kelių varžovų apsuptyje sugebėjo kamuolį kulnu paridenti laisvam Linui Klimavičiui, kurio stiprų smūgį atrėmė Ignas Plūkas, tačiau vartininkas nesugebėjo išgelbėti komandos po labai stipraus pakartotinio Ronaldo Solomino šūvio.

Po įvarčio „Utenis“ pabandė žaisti aktyviau, tačiau atakos didelės grėsmės aikštės šeimininkams nekėlė. Tuo tarpu aikštėje dominavę „Trakai“ uteniškių gynėjams suteikė daug darbo.

Kėlinio viduryje puikiai suklaidinęs Julių Aleksandravičių į vartus nepataikė Jurijus Mamajevas. Vėliau po oro dvikovos kamuolys nukrito be priežiūros paliktam L. Klimavičiui, kurio smūgio kryptį spėjo pakeisti kamuolį lietęs gynėjas.

31-ą minutę „Trakai“ padvigubino savo pervarą po puikios atakos. Į puolimą įsijungęs Deividas Česnauskis idealiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė D. Aršakianą, kuris iš aštraus kampo techniškai perkėlė kamuolį per jį pasitikusį I. Plūką.

Utenos komandos gynyba ėmė byrėti. Po keturių minučių suklydo į kamuolį baudos aikštelėje nepataikęs J. Aleksandravičius. Jo laimei, Robertas Freidgeimas klaidą ištaisė, neleisdamas smūgiuoti šalia buvusiam D. Aršakianui.

Gruzinas į savo sąskaitą dublį įsirašė 39-ą minutę po dar vieno tragiško „Utenio“ epizodo gynyboje. Po perdavimo iš krašto stabdydamas kamuolį suklydo Danielis Gunevičius. Nuo jo atšokusį kamuolį D.Aršakianas pasiuntė į vartus stipriu smūgiu.

Iškart po pertraukos „Utenio“ trenerių štabas atliko du keitimus, bet ryškių permainų svečių komandos žaidime jie nepadarė. Šiek tiek atsitraukę link savo vartų riteriai gynėsi labai patikimai ir laukė progų pavojingiems išpuoliams.

Darsyk į ataka įsijungęs D. Česnauskis padarė viską, kad 68-ą minutę ketvirtą komandos įvartį įmuštų J. Mamajevas. Gynėjas puikiu reidu įsiveržė į baudos aikštelę ir tarsi ant lėkštutės padėjo kamuolį komandos draugui, kuriam beliko pataikyti į tuščią vartų pusę.

Vėliau nepasisekė ir I. Plūkui. Po J. Mamajevo pakelto kampinio Mantą Fridriką aplenkęs D. Aršakianas smūgiavo šalia vartininko, bet šiam smūgio atremti nepavyko, kamuolys įriedėjo į vartus, likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių.

Netrukus „Uteniui“ pavyko įmušti paguodos įvartį. Po aikštės šeimininkų klaidos perduodant kamuolį aikštės viduryje Mykolas Krasnovskis puikiu tolimu šūviu „nuskriaudė“ iki tol darbo praktiškai neturėjusį Marių Rapalį. Tai buvo vienintelis taiklus uteniškių smūgis į vartų plotą rungtynėse.

Rezultatas:

Trakų „Trakai“ 5 - 1 Utenos „Utenis“
13' [1 - 0] Ronaldas Solominas
31' [2 - 0] Davidas Aršakianas
39' [3 - 0] Davidas Aršakianas
69' [4 - 0] Jurijus Mamajevas
77' [5 - 0] Davidas Aršakianas
80' [5 - 1] Mykolas Krasnovskis

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris4+612
2.Trakai5+310
3.Atlantas4+99
4.Sūduva4+37
5.Kruoja4+27
6.Stumbras4+16
7.Spyris4-26
8.Granitas4-53
9.Utenis5-81
10.Šiauliai4-90